Hlavní obsah

Augsburg - Brémy 1:3Brémy opět zvítězily, Gebre Selassie nastřelil břevno

Berlín

Čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie pomohli fotbalistům Brém k výhře 3:1 v Augsburgu. Werder bodoval počtvrté za sebou, z toho třikrát vyhrál, a na dvanáctém místě bundesligové tabulky se vzdálil na osm bodů pásmu sestupu. Pavel Kadeřábek s Hoffenheimem útočil na šestou příčku, ale přišel o ni v poslední minutě zápasu na hřišti Mönchengladbachu, který vyrovnal na konečných 3:3.

Článek

Hrdinou Brém byl Ishak Belfodil, který si v 6. minutě pohrál s obráncem a skóroval, před poločasem pak se štěstím zvýšil a následně přihrál i na třetí gól. Pavlenku překonal jen Rani Khedira, na jehož hlavičku neměl český gólman nárok. Mezi střelce se mohl zapsat i Gebre Selassie, ale svou hlavičku poslal pouze do břevna. Domácím nepomohl ani Jan Morávek, který odehrál druhý poločas.

Z výhry se radoval také Vladimír Darida, jehož Hertha zvítězila 2:1 v Hamburku a napravila předchozí čtyři ztráty. Naopak Hamburk se neprobral ani pod novým trenérem Christianem Titzem a v posledních osmi zápasech získal jen tři body. Darida měl jednu nebezpečnou střelu, ale gólmana nepřekonal.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Augsburg - Brémy 1:3 (64. Khedira - 6. a 41. Belfodil, 83. Kruse),
Eintracht Frankfurt - Mohuč 3:0 (6. Boateng, 23. Jovič, 42. Rebič),
Hamburk - Hertha Berlín 1:2 (25. Santos - 56. Lazaro, 63. Kalou),
Mönchengladbach - Hoffenheim 3:3 (33. Drmič, 72. Stindl, 90. Ginter - 13. Hübner, 58. Kramarič z pen., 73. Grillitsch),
Wolfsburg - Schalke 0:1 (86. vlastní Knoche)

Reklama

Související témata: