Hlavní obsah

Olomouc - Karviná 1:1Olomouc doma jen remizovala s Karvinou a je čtvrtá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
66. Plšek 1 : 0
68. Budínský 1 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce v 21. kole první ligy doma jen remizovali s Karvinou 1:1 a přišli tak o třetí místo v tabulce, kam se před ně dostal v pátek Liberec. Domácí vedli po gólu Jakuba Plška, ale Karviná okamžitě srovnala zásluhou Lukáše Budínského. Sigma tak z posledních šesti kol pouze jednou zvítězila, Karviná naopak bodovala pošesté za sebou a je devátá čtyři body nad pásmem sestupu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Pavel Dreksa z Karviné a Martin Sladký z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Olomouc byla doma od začátku aktivnější, ale její rozehrávku dobře narušoval vysunutý presink hostů, kteří se tak po zisku míče dostali do několika zajímavých situací a z dálky několikrát vystřelil Budínský.

První vážnou šanci měla Karviná, když po rohu hlavičkoval Wágner, ale brankář Reichl stihl zareagovat a míč vyrazil. To byl impulz pro domácí, kteří zapnuli a do poločasu si vytvořili několik možností.

Houska nejprve po kombinační akcí kolmou přihrávkou vytvořil stoprocentní šanci Sladkému, který nepropálil gólmana, navíc mu sudí chybně odmával ofsajd a gól by tak stejně neplatil. Řezníček pálil těsně vedle a neuspěl ani Zahradníček.

Sigma pokračovala v tlaku i ve druhé půli a v 51. minutě byl blízko gólu Řezníček, ale po stříleném centru z levé strany minul odkrytou branku. Krátce na to Řezníček pálil z dálky a pořádně protáhl gólmana Le Gianga.

V 66. minutě už se ale domácí dočkali. Do Sladkého centru se na přední tyči opřel z voleje střídající Plšek a propálil Le Gianga kolem hlavy. Jenže Karviná si připravila bleskovou odpověď. Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Budínský, navedl si míč na střelu a kolem brankáře Reichla poslal balon přesně k tyči.

Sigma se tak musela do hostů znovu zakousnout. Le Giang sebral gól z hlavy Faltovi, chytil i Plškovu střelu. A když domácí hráči nic nevytěžili ani ze závěrečného tlaku, odvezli si hosté cenný bod do boje o záchranu.

21. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - MFK Karviná 1:1 (0:0)
Branky: 66. Plšek - 68. Budínský. Rozhodčí: Julínek - Kotík, Podaný. ŽK: Hála. Polom, Řezníček, Zahradníček (všichni Olomouc). Diváci: 2456.
Sestavy:
Olomouc: Reichl - Sladký, Radakovič, Polom, Falta - Kalvach, Texl (59. Plšek) - Zahradníček, Houska (86. Kotouč), Hála (75. Manzia) - Řezníček. Trenér: Jílek.
Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Janečka, Panák (58. Šisler) - Štepanovský, Budínský, Voltr (58. Kalabiška) - Wágner. Trenér: Mucha.

Reklama

Související témata: