Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 2:0Klokani na jaře v Ďolíčku dál válí. Teplice sestřelili po přestávce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Bartek 1 : 0
82. Hůlka 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 jsou ve svém Ďolíčku v novém roce nadále stoprocentní. V nedělním utkání 21. kola HET ligy porazili Teplice 2:0 a upevnili si sedmou příčku v tabulce. O góly Pražanů se postarali v 50. minutě David Bartek a v 82. minutě Lukáš Hůlka. Parta Daniela Šmejkala prohrála na jaře i třetí venkovní zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians se radují z trefy Davida Bartka (druhý zprava) v ligovém utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Klokani měli celý zápas stálou převahu a první šanci si vytvořil v 11. minutě Dostál, jeho akrobatické zakončení ale postrádalo přesnost. Stejný hráč pak roztleskal Ďolíček o pár minut později, kdy pěknou ranou z dálky protáhl Diviše.

Teplice poprvé zahrozily až v 18. minutě a málem se radovaly z vedoucího zásahu. Načechraný balón Kroba z levé strany proletěl na zadní tyč a Vaněček mířil hlavou těsně vedle.

Hostům zatápěl důrazný Tetteh a problémy jim dělaly také standardní situace Bohemians. Jejich kapitán Jindřišek před úvodním hvizdem obdržel památeční dres za 200. ligový duel v zelenobílém dresu a po půl hodině hry se mohl stát jednou z opěvovaných postav, když po rohu posadil míč na hlavu Hůlky, jenže Diviš reflexivně vytáhl balón nad břevno. Po nepřesném výhozu brankáře Fryštáka mohl Severočechy poslat do vedení Ljevakovič, ale jeho střela levačkou minula tři tyče.

Klíčový moment přišel v 50. minutě. Dravý Reiter centroval do šestnáctky a před nabíhajícím Tettehem ještě odvrátil míč do bezpečí Ljevakovič, k záložníkovi Bohemians se však za malou chvíli balón vrátil a druhý centr už slavil úspěch, když Bartek hlavou rozjásal prokřehlé ochozy. Domácí bavili rychlými kombinačními akcemi a snažili se dorazit protivníka druhým gólem, Dostálovu střelu ale výtečně vyrazil Diviš.

Pojistku přidal Hůlka

Svěřenci kouče Šmejkala tolik nehrozili, přesto věrnou skupinku příznivců, která v mrazivém počasí vytrvale povbuzovala, mohli potěšit vyrovnávací trefou. Hora parádní bombou z hranice šestnáctky nechal vyniknout Fryštáka, míč se poté dostal ještě k střídajícímu Červenkovi, jenž pálil do břevna!

Definitivní rozhodnutí přišlo v 82. minutě, kdy se míč po přímém volném kopu otřel o tyč, aby ho do odkryté brány nasměroval Hůlka. V samém závěru ještě Kodeš tvrdě zajel do Reitra a uviděl červenou kartu.

Bohemians u Botiče na jaře ještě neinkasovali a po výhrách nad Brnem a Duklou si připsali doma třetí výhru.

21. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 49. Bartek, 82. Hůlka. Rozhodčí: Ardeleanu - Pelikán, Pochylý. ŽK: Martin Hašek ml. - Soungole, Žitný, Kučera. ČK: 85. Kodeš (Teplice). Diváci: 3255.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Martin Hašek ml. - Reiter (86. Luts), Mašek (64. Nečas), Bartek - Tetteh (90. Kabajev). Trenér: Martin Hašek st.
Teplice: Diviš - Hyčka, Ljevakovič, Král, Krob - Soungole (75. Kodeš), Kučera - Trubač (70. Díaz), Hora, Žitný (53. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: