Hlavní obsah

Jihlava - Ml. Boleslav 4:0Jihlava smetla bezzubou Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Skořepa 1 : 0
29. Žálčík 2 : 0
42. Straka 3 : 0
48. De la Rose 4 : 0
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Jihlavy porazili v pátém kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě v extralize Mladou Boleslav 4:0 a před závěrečným kolem mají jistotu, že skončí třináctí. Dukla vstřelila dvě branky v přesilových hrách, jednu v oslabení a gólman Lars Volden udržel potřetí v sezóně čisté konto.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Jihlavy Petr Vlk dává instrukce Petru Šidlíkovi.

Článek

Mladá Boleslav přijela do Jihlavy v hodně okleštěné sestavě, ale domácí zase trápí rozsáhlá marodka, takže na křídle třetího útoku se objevil obránce Půža.

V nezáživném zápase šla do vedení Dukla, když se v oslabení prosadil Skořepa a ukončil dlouhé jihlavské čekání na gól. Nováček soutěže neskóroval v předešlých dvou utkáních. V poslední minutě první třetiny mohl vedení zvýšit Žálčík, ale z dorážky přestřelil prázdnou branku hostů.

V 26. minutě mohli Středočeši srovnat po chybné rozehrávce domácích hráčů. Na Voldena jel osamocený Valský, ale trefil jen tyč. V 29. minutě se již Žálčík deváté branky v sezóně dočkal.

Jihlava byla střelecky aktivnější, třetí gól mohl přidat Čermák, který hned po buly tečoval Bryhnisveenovu střelu. Dvacetiletý Krofta, chytající v extralize poprvé, ale dokázal puk vyrazit. Domácí se však dalších branek přece jen dočkali, v úvodu třetí třetiny skóroval Straka a pak se v další přesilovce prosadil i obránce De la Rose.

Mladá Boleslav se v zápase trápila a i v početních výhodách působila bezradně. Ve třetí třetině hosté nevyužili ani krátkou přesilovku pět na tři. Poslední šanci utkání měl v 59. minutě Šidlík, trefil však jen tyč.

5. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávka: 9. Skořepa, 29. Žálčík (Anděl), 42. Straka (Diviš, De la Rose), 48. De la Rose. Rozhodčí: M. Sýkora, Hejduk - Rampír, D. Klouček. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1018.
Jihlava: Volden - De la Rose, Šidlík, Stříteský, Bryhnisveen, D. Kajínek, Váňa - P. Straka, Skořepa, Anděl - Čermák, Rys, Jiránek - Žálčík, Seman, Půža - Rabbit, Hamill, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Mladá Boleslav: Krofta - Kurka, Kotvan, Eminger, Dlapa, Říha, Bernad - Valský, Nahodil, Orsava - Lenc, Klepiš, Pacovský - L. Pabiška, Urban, Volf. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: