Hlavní obsah

České zástupce potkal v Poháru UEFA těžký los

Fotbalisté Slovanu Liberec se v druhém kole Poháru UEFA utkají v pětičlenné skupině i s obhájci trofeje ze Sevilly. Pražská Sparta si zahraje proti Ajaxu Amsterodam, za který nastupuje český reprezentant Zdeněk Grygera, a Mladá Boleslav se utká s Paris St. Germain, a tedy i s Davidem Rozehnalem. Rozhodlo o tom úterní losování ve švýcarském Nyonu.

Foto: Vladislav Prouza

Fotbalisty Liberce čeká obhájce trofeje FC Sevilla.

Článek

Fanoušci Slovanu Liberec se mohou ve skupině C těšit na obhájce prvenství, držitele Superpoháru a v současnosti třetí tým španělské ligy FC Sevilla. Dále liberecké fotbalisty čekají nizozemský Alkmaar, švýcarský klub Grasshoppers Curych, který v Poháru Intertoto vyřadil Teplice, a portugalská Braga.

Kdo z českých týmů postoupí ze skupiny?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Pražská Sparta, která byla nasazená do druhého koše, nejvýš z českých mužstev, si rovněž zahraje se španělským týmem. Byla vylosována do skupiny, kde je vedle Ajaxu Amsterodam také Espaňol Barcelona, Austria Vídeň v sestavě se Štěpánem Vachouškem a belgický Waregem.

Mladá Boleslav, která byla zařazena až do posledního koše, se vedle řeckého velkoklubu Panathinaikos Atény a pařížského St. Germain s Davidem Rozehnalem utká také s Rapidem Bukurešť a Hapoelem Tel Aviv.

Boleslav se přitom jen těsně vyhnula skupině H, která je označovaná jako skupina smrti. Narazí tam na sebe totiž zástupci všech čtyř nejsilnějších evropských lig: anglický Newcastle, Palermo z Itálie, španělská Celta Vigo a za Německo Frankfurt. Tuto čtveřici ještě doplní turecký vicemistr Fenerbahce.

Sionko se utká s Bolfem

Může dojít také na další souboje mezi českými hráči. Libor Sionko s Glasgow Rangers ve skupině A narazí na Auxerre, které má na soupisce Reného Bolfa. Útočník Leverkusenu Michal Papadopulos by pak mohl narazit na Radka Černého v brance Tottenhamu, ovšem z jejich vzájemného minisouboje ve skupině B pravděpodobně sejde, jelikož oba především vysedávají na lavičce.

Každý klub čekají ve skupině čtyři zápasy, dva na domácím hřišti a dva venku. Program základních skupin, z kterých postoupí vždy tři týmy, začne 19. října a skončí 14. prosince. Postupující čtyřiadvacítku doplní osm mužstev z Ligy mistrů a na jaře budou vyřazovacím způsobem bojovat o finále, které se odehraje 16. května na Hampden Parku v Glasgowě.

Los základních skupin Poháru UEFA 2006/07:
Skupina A:
Auxerre (Fr.), Glasgow Rangers, Partizan Bělehrad, Livorno (It.), Maccabi Haifa
Skupina B:
Leverkusen, Bruggy (Belg.), Besiktas Istanbul, Dinamo Bukurešť, Tottenham
Skupina C:
Slovan Liberec, Sevilla, Alkmaar (Niz.), Grasshopers Curych, SC Braga (Portug.)
Skupina D:
FC Parma, RC Lens (Fr.), SC Heerenveen (Niz.), Osasuna (Šp.), Odense (Dán.)
Skupina E:
Feyenoord, FC Basilej, Wisla Krakow, Blackburn, Nancy (Fr.)
Skupina F:
Ajax Amsterodam, Sparta Praha, Espaňol Barcelona, Austria Vídeň, Zulte Waregem (Belg).
Skupina G:
Panathinaikos, Paris Saint Germain, Rapid Bukurešť, Hapoel Tel Aviv, Mladá Boleslav
Skupina H:
Newcastle United, Celta Vigo, Palermo (It.), Fenerbahce Istanbul, Frankfurt
Přehled českých fotbalistů v zahraničních klubech v Poháru UEFA:
Zdeněk Grygera (obránce, Ajax), Michal Papadopulos (útočník, Leverkusen), René Bolf (obránce, Auxerre), Libor Sionko (záložník, Rangers), David Rozehnal (obránce, PSG), Štěpán Vachoušek (záložník, Austria), Radek Černý (brankář, Tottenham).

Reklama

Související témata: