Hlavní obsah

Magnitogorsk - Kazaň 2:3Stav série 1:3Kovář vstřelil oba góly Magnitogorsku, vyhrála ale Kazaň

Moskva

Branka českého útočníka Jiřího Sekáče pomohla hokejistům Kazaně ve čtvrtfinále Kontinentální ligy k dalšímu vítězství v Magnitogorsku. Nejvýše nasazený tým Východní konference Ak Bars po výhře 3:2 vede v sérii 3:1 na zápasy. Oba góly domácího Metallurgu dal Sekáčův reprezentační kolega Jan Kovář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Kovář ve 13. minutě odpověděl na vedoucí gól hostů, když Wolski získal za brankou puk a poslal ho volnému českému spoluhráči do kruhu pro vhazování. Kovář se trefil do horního rohu Garipovovy branky a vyrovnal na 1:1.

Sekáč v 37. minutě využil přesilovou hru a vrátil Kazani vedení. Jedenáctým bodem (3+8) si upevnil pozici nejproduktivnějšího českého hráče v play off. Střelecky se prosadil i v předchozím zápase, rovněž vítězném.

Magnitogorsk pak dostal gól i v poslední třetině a Kovář dokázal v přesilovce v 56. minutě čtvrtou brankou ve vyřazovacích bojích už jen snížit na konečných 2:3. Loňský finalista a předloňský vítěz Gagarinova poháru je tak na hraně vyřazení.

V brance Čeljabinsku dostal po úterní prohře před Pavlem Francouzem přednost Vasilij Děmčenko, který dostal jeden gól a sám také na jeden přihrál. Traktor doma zvítězil nad Ufou 4:1 a vyrovnal stav série na 2:2.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 4. zápasy:
Magnitogorsk - Kazaň 2:3 (Kovář 2+0 - Sekáč 1+0), stav série 1:3
Čeljabinsk - Ufa 4:1, stav série 2:2.

Reklama

Související témata: