Hlavní obsah

CSKA - Jokerit 1:2 PPStav série 3:2Půl druhé ráno, páté prodloužení a stále hokej! Pražský Lev byl vymazán z historie

Petrohrad
Aktualizováno

Kontinentální hokejová liga po čtyřech letech přepisovala svůj rekord v délce nejdelšího zápasu. Dosud ho držel pražský Lev, který v sezóně 2013/14 podlehl ve druhém čtvrtfinále play off Donbassu Doněck až rozhodujícím gólem Běluchina v čase 126:14. Jenže čtvrteční (resp. páteční) pátý zápas semifinále Západní konference mezi domácím CSKA Moskva a Jokeritem Helsinky, který jako hlavní rozhodčí řídil i Čech Martin Fraňo, trval ještě déle. Až v pátém prodloužení ho ve prospěch finského celku rozsekl v čase 142:09 třicetiletý centr Mika Niemi.

Foto: Sport.cz

Radost hokejistů Jokeritu.

Článek

Bylo už po půl druhé hodině ranní moskevského času, bitva CSKA s Jokeritem trvala už přes šest hodin, jenže nerozhodný stav 1:1 se stále ne a ne pohnout na jednu či druhou stranu. Až Niemiemu se nakonec střelou z otočky podařilo překonat gólmana moskevského klubu Sorokina, takže Jokerit snížil stav série na 2:3 na zápasy a stále tak živí naději na postup do finále Západní konference, v němž už čeká Petrohrad.

Nešlo však o nejdelší duel v celé hokejové historii. Ten loni v březnu vytvořili v nejvyšší norské lize. Týmy Storhamaru a Sapsborgu hrály až do osmého prodloužení, po 217 minutách a 14 vteřinách se z výhry radovali domácí.

V české extralize patří rekord Vítkovicím a Českým Budějovicím. Ostravané triumfovali před pěti lety v předkole play off na jihu Čech 3:2 ve třetím prodloužení díky gólu Petera Húževky v čase 113:51.

Petrohrad porazil Jaroslavl 3:1 a zajistili si postup do semifinále. Nejlepší tým základní části vyhrál sérii 4:1 na zápasy. Skóre otevřel v první třetině olympijský vítěz Ilja Kovalčuk. Hosté sice po přestávce vyrovnali, ještě ve druhé třetině ale dostal domácí znovu do vedení Šipačov a výhru pak v poslední části potvrdil Kablukov.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference, 5. zápasy:
Petrohrad - Jaroslavl 3:1 (konečný stav série 4:1)
CSKA Moskva - Jokerit Helsinky 1:2 v pátém prodloužení (stav série 3:2)

Reklama

Související témata: