Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 1:2Litvínov vyhrál v Kladně a je v baráži stoprocentně úspěšný

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kubík 1 : 0
29. Hübl 1 : 1
43. Řehoř 1 : 2
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 2. kole baráže o extraligu na ledě Kladna 2:1 a zůstávají jediným stoprocentně úspěšným týmem v boji o dvě místa v nejvyšší soutěži. O výhře posledního mužstva extraligy rozhodl ve 43. minutě útočník Ivan Řehoř. Rytíři, kteří bojují o návrat mezi elitu po čtyřech letech, sice v utkání skórovali jako první, ale přesto zůstávají bez bodu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Adam Kubík z Kladna a Lukáš Válek z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Zraněný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr se stejně jako v úterý v Jihlavě postavil na lavičku po bok kouče Miloslava Hořavy staršího a jeho asistenta Pavla Patery. V sestavě Středočechů chyběl oproti minulému utkání útočník Miloslav Hořava mladší, který po prosincovém návratu do Kladna z Litvínova nesmí ve vzájemných duelech podle dohody klubů hrát.

Kladno začalo náporem a mělo převahu celou první třetinu. Hned v úvodu minul Kubík a Petráska prověřili Machač a Kružík. Litvínov se k ohrožení Cikánka prakticky nedostával. V polovině úvodní třetině si hostující gólman poradil s pokusy Machače a Svedlunda. Ve 12. minutě se už Rytíři radovali, když potrestali Frolovo vyloučení. Z levého kruhu se trefil přesně k protější tyči Kubík.

V úvodu druhého dějství mohlo Kladno zvýšit náskok. V přečíslení dvou na jednoho našel Machač Vildemutze, jemuž ale zakončení nevyšlo. Při trestu Jánského nevyužil další velkou šanci Kubík a hosté se ubránili i vzápětí při Hüblově pobytu na trestné lavici.

Cikánka poprvé vážněji ohrozil ve 27. minutě Hübl, který pak o dvě minuty později při kladenském vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě už skóroval. Jurčík s dorážkou ještě neuspěl, ale Hübl už dorážel do odkryté branky. Litvínov ožil a měl rázem navrch. Cikánek musel krýt Sörvikův výpad a pak měli Rytíři štěstí, že Jánský v přečíslení dvou na jednoho nepřihrál přesně Trávníčkovi.

Dovršit obrat se podařilo Litvínovu ve 43. minutě, kdy při hře čtyř proti čtyřem prostřelil Cikánka z mezikruží Řehoř. Kladno nedokázalo vyrovnat z velkého tlaku při Lukešově trestu, kdy Petrásek kryl Tůmovu ránu.

Při Hüblově trestu už se Rytíři do šancí nedostali. Další přesilovku domácích po Mikúšově faulu přerušilo Zikmundovo vyloučení. Stav se nezměnil ani v závěrečné power play Kladna přes sérii šancí Rytířů, kteří i dostali puk za Petráska, ale bylo to po předčasném přerušení hry sudím.

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Kubík (Štich) - 29. V. Hübl (Jurčík, J. Mikúš), 43. Řehoř (Trávníček). Rozhodčí: Úlehla, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Kladno: Cikánek - Štich, Matula, Štindl, Repe, Lenďák, Kehar - Kružík, T. Kaut, Redlich - D. Tůma, Kubík, J. Kloz - Svedlund, Machač, Vildumetz - Pekr, Patyk, Zikmund. Trenéři: M. Hořava st. a Patera.
Litvínov: Petrásek - Šesták, Frolo, Gula, Z. Sklenička, Sörvik, Baránek - Gerhát, J. Mikúš, J. Černý - Matoušek, Řehoř, Trávníček - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Jícha, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice