Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 1:1Na jarního suveréna už také došlo. Jablonec po šesti výhrách v řadě jen remizoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Křapka 1 : 0
87. Doležal 1 : 1
Záznam online reportáže

I na Jablonec už došlo. Jarní suverén po šesti výhrách v řadě totiž v Mladé Boleslavi jen remizoval, i když byl lepším týmem a po většinu zápasu měl herně navrch. Střelecky se však prosadil až v samém závěru, kdy po rohovém kopu zachránil remízu hlavičkující Doležal. Poslední minuty dohrávali Severočeši bez vyloučeného Trávníka, ale bod uhájili.

Foto: Vít Černý, ČTK

Antonín Křapka z Boleslavi slaví gol.

Článek

Půlhodiny hledali domácí recept na jabloneckou defenzívu, ale rady si nevěděli. Nic jim nebylo platné, že se Matějovský pokoušel tvořit, vymýšlet a hledat spoluhráče, protože u nich přílišné pochopení nenacházel.

Vysvobození proto muselo přijít z rohového kopu... Přetažený centr vrátil Šušnjar Křapkovi, který ho prodloužil za záda udiveného gólmana Hrubého, jenž si v tu chvíli vůbec nerozuměl s Považancem a Pernicou. Však si také ještě hodnou chvíli vysvětlovali, kdo z nich zaváhal víc.

Pro Mladou Boleslav velká úleva, neboť do té doby byl Jablonec lepším, a hlavně nebezpečnějším týmem. I k vedení měl blíž, jenže Trávníkovu střelu stačil zblokovat Chaluš, Masopust si ve slibné situaci pomohl při zpracování míče rukou a pád Chramosty v šestnáctce byl příliš teatrální, než aby ho sudí Berka ocenil penaltou.

Po změně stran se už utkání odvíjelo vyloženě v jablonecké režii. Domácí se totiž zaměřili na bránění náskoku a pokusy o rychlé výpady. Taktika jim dlouho vycházela, i když kouč Severočechů Rada ve snaze zvrátit výsledek posílil ofenzivu a poslal na trávník i Doležala.

Převaha jeho týmu sice narůstala, jenže šance nepřecházely. Před šesnáctkou totiž scházela Severočechům přesnější a hlavně překvapivější přihrávka, potřebné zrychlení i důraz. Tři minuty před koncem se však po rohovém kopu hlavičkujcí Doležal přece jen prosadil a zachránil tak hostůmn jarní neporazitelnost.

Na výsledku už nic nezměnilo ani vyloučení Trávníka, který v samém závěru zápas viděl žlutou a hned poté i červenou kartu.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:1 (1:0)
Branky: 28. Křapka - 87. Doležal. Rozhodčí: Berka - Dobrovolný, Flimmel. ŽK: Matějovský, Jánoš, Valenta, Konaté - Trávník. ČK: 90. Trávník. Diváci: 3773.
M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Chaluš, Šušnjar, Křapka - Jánoš - Konaté, Matějovský (46. Hubínek), Mareš (85. Ladra) - Přikryl (60. Valenta), Magera. Trenér: Weber.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - V. Kubista - Masopust (88. Diviš), Trávník, Považanec (56. Doležal), Jovovič (76. Hanousek) - Chramosta. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: