Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 2:1 PPStav série 4:2Kometu vyzve v boji o titul Třinec! Bitvu s Hradcem rozhodl v prodloužení Ondřej Kovařčík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Chmielewski 1 : 0
45. Džerinš 1 : 1
69. Kovařčík 2 : 1
Záznam online reportáže

nov, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Předcházející dva mečboly na postup do extraligového finále play off nevyužili, když Hradci Králové v obou případech podlehli v prodloužení, na třetí pokus už se ale třinečtí hokejisté dočkali. A rozhodnout znovu musel až nastavený čas, v jehož deváté minutě odšpuntoval radost ve Werk Aréně útočník Ondřej Kovařčík. Oceláři šestý duel vyhráli 2:1, celou sérii pak 4:2 na zápasy a o titul si zahrají s obhájcem z Brna. Série začíná v sobotu v Třinci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Aron Chmielewski se raduje po vítězném gólu z postupu Třince do finále.

Článek
Fotogalerie

Třinec si finále zahraje po třech letech od neúspěšné série s Litvínovem, kterou ztratil až v sedmém utkání před svými fanoušky.

Význam šestého zápasu svázal obě strany taktikou a opatrností. Třinec, který do boje nastoupil s inovovanou sestavou, byl střelecky pilnější, ale jedinou vyloženou šanci měli v závěru úvodní dvacetiminutovky hosté. Vyhozený puk propadl třineckou obranou k Látalovi, který ze sóla zblízka trefil tyč a byla to jedna ze dvou střel Hradce na třineckou branku v první části.

Do druhé třetiny vstoupili hosté lépe a několikrát nebezpečně operovali před Hrubcem, jenž vytáhl důležitý zákrok ve 27. minutě proti dorážejícímu Cingelovi. Místo vedení Hradce udeřili o pár desítek sekund později domácí. Ondřej Kovařčík po vyhraném souboji za brankou posunul kotouč na nekrytého Chmielevského, který z voleje přesně vymetl horní růžek Rybárovy branky a Třinec tak i v šestém duelu série otevřel skóre.

Povzbuzení Třinečtí pak převzali otěže zápasu a motali soupeře v útočném pásmu. Velkou šanci na zvýšení propásl ve 34. minutě Marcinko, který z několika kroků přestřelil odkrytou bránu dezorientovaného Rybára, jenž sledoval situaci u opačné tyče.

Domácí ale lepší pasáž zápasu nedokázali zužitkovat gólově, a když ani ve 43. minutě neprostřelil Rybára osamocený Cienciala, následoval trest. Polanský to přehnal s důrazem a dorážením před Rybárovou bránou, k nelibosti svého týmu i diváků byl vyloučen a hosté po křížné kombinaci Džerinšem bleskurychle po osmi sekundách početní výhodu proměnili ve vyrovnání.

Hradec obživl a mohl i obrátit skóre, kdyby Smoleňák zblízka sám nadvakrát dokázal prostřelit Hrubce. Na obou stranách už se pak ale s výjimkou několika nepřehledných situací u branek stoprocentní možnost neurodila.

Prodloužení rozhodl z první příležitosti Ondřej Kovařčík, který z téměř identické situace jako u prvního gólu vymetl levý horní kout Rybárovy branky a v 69. minutě ukončil celou sérii.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (O. Kovařčík), 69. O. Kovařčík (Polanský) - 45. Džerinš (Jaroslav Bednář, Červený). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Lhotský, Tošenovjan. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 4904. Konečný stav série: 4:2.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, L. Kovář, Linhart - J. Petružálek, Cienciala, Rákos - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis - Smoleňák, Koukal, Červený - Jaroslav Bednář, Kukumberg, M. Látal - R. Pavlík, Džerinš, Cingel - Köhler, Dragoun, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama