Hlavní obsah

Francie - Česko 2:5Český gólový uragán zničil Francii a dal zapomenout na bídný úvod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Da Costa 1 : 0
16. Leclerc 2 : 0
35. Stránský 2 : 1
35. Kaše 2 : 2
37. Tomášek 2 : 3
42. Šťastný 2 : 4
44. Nestrašil 2 : 5
Záznam online reportáže

Amiens
Aktualizováno

Hodně rozpačitý začátek přinesl dva góly v české síti, ale pak přišlo probuzení národního týmu, který pěti góly úplně otočil výsledek utkání Euro Hockey Challenge ve francouzském Amiens. Po výhře 5:2 zůstávají Češi i po svém třetím vystoupení v přípravě na MS neporažení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář české reprezentace Dominik Furch v akci.

Článek

Národní tým přijel do Francie ještě bez zámořských posil a bez šesti hráčů ze stávajícího kádru. Doma zůstali útočníci Červenka, D. Kubalík, Horák a zranění obránci Polášek, Mozík a Vitásek. Volno pro úvodní bitvu v Amiens dostal také kapitán Řepík, po němž převzal céčko Birner.

Reprezentanti navázali na dvě nedávná vítězství z Příbrami proti Švýcarsku, i když si do poloviny utkání nevěděli moc rady s pečlivou defenzívou francouzského mužstva, za níž zářil výborně chytající Hardy.

Až ve 35. minutě nastartoval obrat premiérovým gólem v českém dresu Matěj Stránský, jenž tečoval Pavelkovo nahození od modré čáry. Už o 26 vteřin později vyrovnal také svou první trefou za reprezentaci David Kaše. „Zavřel jsem oči a vypálil. Za obratem stálo to, že se nám začalo dařit daleko lépe zakládat útok," mínil legionář ze švédské Mory.

Ve 37. minutě se trefil David Tomášek a během 140 sekund tak Češi úplně otočili výsledek. Výhru potvrdili zkraje třetího dějství další hráč, jenž se dočkal premiérové branky, David Šťastný a hodně kuriózní gólovou tečí pečetil výsledek Andrej Nestrašil.

Český tým čeká během přípravy před mistrovstvím světa v Dánsku ještě sedm utkání. Hned v sobotu nastoupí v Cergy k odvetnému duelu s Francií, který začne ve 20.45 hodin.

Euro Hockey Challenge
Francie - Česko 2:5 (2:0, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. T. Da Costa (Rech), 16. Leclerc (Gallet, Texier) - 35. M. Stránský (T. Pavelka, Nestrašil), 35. D. Kaše (Moravčík, Birner), 37. Tomášek (M. Kaut, D. Sklenička), 42. D. Šťastný (A. Musil, Hrbas), 44. Nestrašil (M. Stránský). Rozhodčí: Barcelo, Gremion - Caillot, Douchy. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 2836.
Francie: Hardy - Besch, Auvitu, Gallet, Hecquefeuille, Janil, Chakiachvili, Manavian - Perret, Ritz, Guttierez - Leclerc, Texier, S. Treille - T. Da Costa, Bouvet, Rech - Raux, Berthon, Lamperier. Trenéři: Dave Henderson a Pierre Pousse.
ČR: Furch - Pyrochta, Jordán, T. Pavelka, Hrbas, D. Sklenička, Klok, J. Galvas, Moravčík - Nestrašil, R. Hanzl, M. Stránský - D. Kaše, Kousal, Birner - Orsava, A. Musil, D. Šťastný - M. Kaut, Tomášek, Ordoš. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Švýcarsko - Bělorusko 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky: 5. Fora, 21. Riat, 40. Mottet - 45. Gavrus, 58. Kovyršin.

Reklama