Hlavní obsah

Karlovy Vary - Jihlava 5:4 SNVary ztratily tříbrankové vedení, nakonec ale Jihlavu porazily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Beránek 1 : 0
4. Gríger 2 : 0
18. Balán 3 : 0
21. Skořepa 3 : 1
27. Flek 4 : 1
47. Hubáček 4 : 2
48. Anděl 4 : 3
50. Stříteský 4 : 4
65. Skuhravý (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v 8. kole baráže Jihlavu 5:4 po samostatných nájezdech a udrželi se v čele čtyřčlenné tabulky. Energie ve třetí třetině ztratila tříbrankové vedení, v nájezdech jim však třetí výhru nad Duklou zajistil kapitán Václav Skuhravý. Jihlava zůstala po čtvrtém nezdaru za sebou třetí.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Karlovarský Ondřej Beránek překonává Jakuba Škarka v bráně Jihlavy.

Článek

Západočechům se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již po 49 sekundách hry jim zajistil vedení Beránek, nabruslil si za hostující obránce a střelou mezi betony Škarka poprvé rozjásal KV arénu. Ve 4. minutě to bylo již 2:0, když se prosadil bekhendovou střelou Gríger. Pohodu Energie poté zvýšil v 18. minutě Balán, který tečoval Krejčího střelu od modré a využil první přesilovou hru.

Druhou dvacetiminutovku začala aktivněji Jihlava a hned v jejím úvodu vyraženou střelu Straky vrátil za záda Novotného pohotový Skořepa. O chvíli později ujížděla na karlovarskou branku dvojice Hlinka - Rys, ale Novotný jejich šanci zlikvidoval. Ve 27. minutě se navíc prosadil Flek a vypadalo to, že Karlovy Vary udělají opět další krok k návratu do extraligy.

Dukla však nerezignovala a ve třetí třetině se dokázala vrátit do zápasu. V rozmezí 3:09 minut hosté vyrovnali. Po přesných kombinacích se postupně prosadili Hubáček, Anděl a "zmrtvýchvstání" Jihlavy dokončil Stříteský. Její galapředstavení nezastavil ani oddechový čas domácích.

Po čtvrté inkasované brance nahradil Novotného Závorka a Karlovým Varům se podařilo tlak soupeře zastavit. V prodloužení ani jeden z týmů nedokázal využít přesilovou hru, vítěze tak určily nájezdy, v nichž uspěli domácí. Jediným úspěšným exekutorem byl Skuhravý.

8. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 5:4 po sam. náj. (3:0, 1:1, 0:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Beránek (M. Rohan, Podlipnik), 4. Gríger, 18. Balán (Krejčí, Stloukal), 27. Flek (Stloukal), rozhodující nájezd Skuhravý - 21. Skořepa (P. Straka, Diviš), 47. R. Hubáček (D. Kajínek, Čachotský), 48. Anděl (Čachotský, Váňa), 50. Stříteský (P. Straka, Diviš). Rozhodčí: Hodek, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5128.
Karlovy Vary: Novotný (50. Závorka) - Šafář, Podlipnik, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí, A. Rulík - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Gríger, Beránek - Vrdlovec, Skuhravý, Vachovec - Šik, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.
Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Kajínek, Šidlík, Váňa, J. Zdráhal - P. Straka, Skořepa, Diviš - Čachotský, A. Zeman, Anděl - D. Čermák, R. Hubáček, Seman - Hamill, M. Hlinka, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec