Hlavní obsah

Baník - Bohemians 1905 2:0Baník porazil Bohemians 1905 a odlepil se ode dna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Fleišman 1 : 0
57. Pazdera 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy zvítězili ve 24. kole první ligy nad Bohemians 1905 2:0 a po dlouhé době se odlepili z posledního místa v tabulce. Baník svou převahu gólově vyjádřil až ve druhé půli trefami Jiřího Fleišmana a Lukáše Pazdery a sérii bez porážky prodloužil na čtyři zápasy. Bohemians 1905 po triumfu nad Plzní zůstali za očekáváním a po šňůře tří výher nad Ostravou nebodovali.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Baníku Ostrava Jan Laštůvka prodloužil svou šňůru neprůstřelnosti na 310 minut.

Článek

Povzbuzena krátkou sérií tří utkání bez porážky zahájila Ostrava svůj další existenční zápas iniciativně. Tlak Baníku přinesl rychlé první šance a Klokany už v sedmé minutě po hlavičce dezorientovaného stopera Hůlky poprvé v utkání zachránila tyč.

Domácí měli celou první půli navrch a většina jejich nebezpečných akcí šla přes záložníka Hrubého. Ten v 19. minutě jedovatým volejem z velkého vápna jen těsně minul bránu a v 32. minutě se neujala ani příležitost Baroše, který nezvládl zakončení z malého vápna.

Klokani byli do přestávky bezzubí, ale v 36. minutě zničehonic Laštůvku dělovkou z dvaceti metrů pořádně protáhl Hašek. Závěr půle byl znovu v režii Baníku, jenže Procházkův pokus hlavou vyškrábl Fryšták a už v nastavení měl po přímém kopu Hrubého i pořádný díl štěstí, když balon se od břevna odrazil na čáru a zpátky do pole.

Hosté ani po obrátce nepřipomínali tým, který před týdnem impozantně setnul lídra. Aktivitě soupeře odolávali do 52. minuty. Pak si ale Fleišman zpracoval ve vápně Fillův pas, navedl si míč na střed a i svou labší pravačkou zamířil přesně pod břevno.

Baník ještě zvyšoval frekvenci svých ataků. Fillův pokus vytlačil Fryštát, ale v 59. minutě se po přetaženém rohu do propadlého míče výstavně z voleje opřel Pazdera a jeho bomba zaplula na zadní tyč.

Oživovací pokusy hostující hry kouči Haškovi nevycházely, Laštůvka tak vcelku v poklidu protáhl sérii neprůstřelnosti na 310 minut. Ještě v závěru mohl přidat třetí razítko na výhru Baroš, ale na malém vápně tak dlouho kličkoval, až o míč přišel.

Ostrava si připsala třetí vítězství z posledních čtyř zápasů a posunula se na předposlední místo. Od posledního Brna ji dělí dva body a na příčky zajišťující záchranu ztrácí Baník jediný bod.

24. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
Branky: 52. Fleišman, 59. Pazdera. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Pochylý. ŽK: Pazdera, De Azevedo. Diváci: 8664.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman (65. Granečný) - Fillo, Hrubý, Hlinka, De Azevedo - Baroš (80. Diop), Poznar (87. Jirásek). Trenér: Páník.
Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Reiter (60. Záviška), Jindřišek, Mašek (60. Nečas), Hašek ml., Bartek - Tetteh (73. Kabajev). Trenér: Hašek st.

Reklama

Související témata: