Hlavní obsah

Slovácko - Brno 1:0Vítězství v bitvě o záchranu vystřelil Slovácku Juroška

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Juroška 1 : 0
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka zvítězili v duelu sestupem ohrožených týmů nad Zbrojovkou Brno 1:0. Branku vstřelil v 58. minutě obránce Jan Juroška. Brňané už 490 minut nevstřelili v lize branku a po dnešní prohře klesli na poslední místo v tabulce, kde vystřídali Ostravu. Slovácko bodovalo ve čtyřech z posledních pěti domácích zápasů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Dušan Melichárek z Brna hecuje své spoluhráče po inkasované brance.

Článek

Duel provázela oboustranná nervozita se snahou neudělat zbytečnou chybu. Opatrnost se odrážela hlavně při zakládání útočných akcí. Brňané s výjimkou úvodní čtvrthodiny pouze nakopávali míče na polovinu soupeře.

Dostat se do šance se jim za první poločas podařilo pouze dvakrát. V 10. minutě po trestném kopu Kryštůfka stačil Škodovu střelu pod břevno brankář Heča vytáhnout. Druhou příležitost promarnil ve 33. minutě Bazeljuk, kterému se nepodařilo z bezprostřední blízkosti dostat míč do sítě.

Slovácko kombinovalo přesněji. Většinu akcí vedl po pravé straně aktivní Navrátil. V 17. minutě vyzkoušel brankáře Melichárka střelou z hranice trestného území Daníček. O šest minut později Sadílek mířil jen do hostujících zadáků. V závěru poločasu domácí Petr mířil nad branku a Juroškovu střelu Melichárek vyrazil.

Pasívní výkon Brňanů se pokusil trenér Pivarník rozhýbat poločasovým střídáním, když místo nevýrazného Bazeljuka nasadil na hrot Zikla. Útočná aktivita Zbrojovky se díky tomu zvýšila a právě po akci Zikla se dostal do vyložené šance Juhar, jehož přízemní střela těsně minula branku.

Z následného protiútoku prošel po pravé straně Juroška, který přesnou střelou k tyči vstřelil úvodní gól. I když se Brňané snažili ofenzivní hrou o zvrat, v koncovce se přes pozorné domácí zadáky s brankářem Hečou neprosadili a potvrdili svou střeleckou nemohoucnost, neboť v osmi jarních kolech vstřelili jen dva góly.

V závěru se zapojoval do útočných akcí i brankář Melichárek, ale ani on prohře nezabránil. Brněnský zmar dokumentovala v poslední minutě střela Pilíka z trestného kopu, která jen těsně minula branku.

Zbrojovka tak klesla na poslední místo tabulky a od předposlední Ostravy ji dělí dva body a na na příčky zajišťující záchranu ztrácí tři body. Naopak Slovácko odskočilo pásmu sestupu na rozdíl dvou bodů.

24. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 58. Juroška. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Arnošt. ŽK: Juroška - Vraštil, Polák. Diváci: 5048.
Slovácko: Heča - Juroška, Krejčí, Břečka, Divíšek - Daníček - Navrátil (83. Šimko), Havlík, Sadílek, Petr (61. Rezek) - Zajíc (78. Kubala). Trenér: Kordula.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Sukup - Acosta, Polák (70. Ashiru), Sedlák, Juhar (71. Pilík)- Škoda - Bazeljuk (46. Zikl). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: