Hlavní obsah

Dukla - Liberec 2:0Liberec padl podruhé v řadě, Dukla ho srazila po přestávce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Schranz 1 : 0
83. Holík 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hrála jim do karet remíza Jablonce s Olomoucí, fotbalisté Liberce ji však nevyužili a po prohře 0:2 v sobotním duelu 24. kola první ligy na Dukle spadli na 5. příčku. Zachraňující se Pražané udeřili po změně stran, k vedoucí trefě Schranze přidal v závěru pojistku Holík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Kerbr z Liberce odehrává míč před Davidem Douděrou z Dukly.

Článek

Nudnou úvodní dvacetiminutovku ukončila velká šance libereckého Ševčíka, který po úniku a následné přihrávce Bartla pálil vysoko nad. Vzápětí se chytal za hlavu Kerbr. K hostujícímu útočníkovi propadl míč na zadní tyč, vedl si ale stejně, jako před ním Ševčík. Ani ne za minutu se hnal sám na Radu Bartl, domácí brankář však Duklu podržel. Severočeši měli herně navrch, před přestávkou vytáhl Rada další výborný zákrok proti ráně Ševčíka.

Pražané, kterým chyběl zraněný útočník Holenda, byli v prvním poločase neškodní. Ani úvod druhého nevypadal, že by se Pražané vzchopili. Slovan kombinoval, finální fáze ale nezvládal. V 55. minutě tak zničehonic udeřila Dukla. Schranz si sběhl na přihrávku za obranu a elegantně přehodil Hladkého.

Liberec se hnal za obratem, v rychlém sledu likvidoval Rada dvě nebezpečné střely. V 68. minutě mohl srovnat po rohovém kopu Kerbr, z pár kroků zbrkle překopl. Vzápětí pláchl severočeské obraně Dorley jenže s Radou přeloboval i branku.

V 82. minutě přišel trest: Holík z malého vápna propasíroval míč mezi dvěma obránci a zajistil Dukle druhou jarní výhru. Pražané si notně pomohli v boji o záchranu, na předposlední Baník mají nyní náskok čtyř bodů.

24. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Slovan Liberec 2:0 (0:0)
Branky: 54. Schranz, 82. Holík. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Schranz, Holík - Pulkrab, Ševčík. Diváci: 2796.
Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Hanousek, Bezpalec - Douděra (64. Brandner), Néstor (80. Kušnír), Holík (89. Djuranovič) - Schranz. Trenér: Hynek.
Liberec: Hladký - Coufal, Mikula, Karafiát, Kerbr - Breite (46. Oscar), Folprecht - Bosančič, Bartl (71. Da Silva) - Ševčík - Pulkrab (73. Graiciar). Trenér: Holoubek.

Reklama

Související témata: