Hlavní obsah

Jihlava - Litvínov 2:1 SNHokejisté Jihlavy porazili Litvínov po nájezdech, rozhodl Straka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Mikúš 0 : 1
36. Stříteský 1 : 1
65. Straka (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Jihlava

Jihlava zvítězila v nedělním utkání 9. kola baráže o účast v hokejové extralize na domácím ledě 2:1 po samostatných nájezdech nad Litvínovem. Vítězný zásah si připsal v sedmé sérii nájezdů Petr Straka. Jihlava je v tabulce baráže druhá, Litvínov poslední, ale ztrácí na postupovou příčku jen bod.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vítězný gól Petra Straky z Jihlavy z nájezdu. Vpravo překonaný brankář Litvínova Pavel Kantor v utkání baráže o extraligu.

Článek
Fotogalerie

Souboj dvou extraligových celků byl od prvních minut hodně opatrný. Jihlava, které nevyhrála předešlé čtyři zápasy, mohla jít na Horáckém zimním stadionu do vedení už ve druhé minutě, ale kapitán Čachotský z úhlu Kantora nepřekonal.

Největší šanci první třetiny na skórování měli ale hosté, když deset vteřin před jejím koncem Černý nahodil od mantinelu puk na Kořenáře, který se odrazil za jeho záda, ale mladý jihlavský gólman jej dokázal betonem na poslední chvíli vykopnout.

Bezbrankový stav se změnil až ve 29. minutě, kdy se v přesilové hře prosadil hostující Mikúš. Následně mohl zvýšit vedení Vervy Válek, Kořenáře ale nepřekonal. Ve 32. minutě mohl vyrovnat Skořepa, trefil ale jen horní tyč. O čtyři minuty se ale již domácí dočkali. Vyloučení Baránka potrestal Stříteský.

Na začátku třetí třetiny nebezpečně střílel domácí obránce de la Rose, ale trefil jen tyč. Oba týmy následně mohly rozhodnout v přesilových hrách, druhý gól však nikdo přidat nedokázal. Ve čtvrté minutě prodloužení byl blízko branky Anděl, ale vítěze zápasu určily až samostatné nájezdy.

V úvodním bloku se na straně domácích prosadili Čachotský a Anděl, na straně hostů Hübl a Lukeš. Autorem rozhodující branky byl nakonec v sedmé sérii Straka.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu
HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 2:1 po SN (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Stříteský (D. Kajínek, R. Hubáček), rozhodující nájezd P. Straka - 29. J. Mikúš (Sörvik, F. Lukeš). Rozhodčí: Hribik, Kika - D. Hynek, Lhotský. Vyloučení: 5:5, navíc Seman (Jihlava) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4025.
Jihlava: Kořenář - De la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Kajínek, Šidlík, Váňa, J. Zdráhal - P. Straka, Skořepa, Diviš - Čachotský, A. Zeman, Anděl - D. Čermák, R. Hubáček, Jiránek - Rys, M. Hlinka, Seman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Litvínov: Kantor - Sörvik, Baránek, Gula, Frolo, Z. Sklenička, Čutta - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Řehoř, Gerhát, Trávníček - Matoušek, Válek, J. Černý. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články