Hlavní obsah

Pittsburgh - Philadelphia 2:4Neuvirth parádním zákrokem zastavil Crosbyho, Winnipeg jde dál

Pittsburgh
Aktualizováno

Brankář Michal Neuvirth pomohl 30 zákroky k výhře Philadelphie 4:2 nad Pittsburghem. Flyers si tak prodloužili sezónu minimálně o jedno utkání, když snížili stav série na 2:3. Šestý zápas si vynutilo také Colorado, které zdolalo Nashville 2:1. Winnipeg i díky fantastické podpoře svých příznivců vyhrál historicky první sérii vyřazovacích bojů od znovuzaložení místního celku v NHL. Západní konference - 5. zápasy: Winnipeg - Minnesota 5:0 (konečný stav série 4:1), utkání Nashville - Colorado se ještě hraje.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Sidney Crosby měl v poslední minutě na holi vyrovnání, jenže Michal Neuvirth byl zásadně proti.

Článek
Fotogalerie

Jets o svém triumfu rozhodli už v první třetině, kdy čtyřmi góly během úvodních dvanácti minut vyhnali z brány Devana Dubnyka, Konečnou podobu výsledku dal ve třetí třetině Mark Scheifele svým čtvrtým zásahem v play off.

Winnipeg tak po výhře 5:0 ovládl sérii poměrem 4:1. Hvězdou utkání byl vyhlášen brankář Connor Hellebuyck, jenž podruhé v letošních vyřazovacích bojích udržel nulu.

Neuvirth pomohl 30 zákroky prodloužit sérii

Philadelphia šla proti Penguins do vedení v první třetině. Valtteri Filppula s Jakubem Voráčkem vybojovali kotouč za bránou, český křídelník pohotově nahrál mezi kruhy a Claude Giroux propálil Matta Murrayho v bráně Tučňáků.

Domácí vyrovnali po změně stran, kdy od zadního mantinelu vybruslil Bryan Rust a hbitě zasunul kotouč do mezírky mezi Neuvirthovým betonem a tyčkou. Jake Guentzel pak navíc otočil na 2:1, když Neuvirtha zaskočil střelou mezi betony. Za tohoto stavu se Letcům neúprosně blížil konec sezóny. Před druhou sirénou však ještě stihl vyrovnat Valtteri Filppula, který vystihl chybnou přihrávku Pens a na konci následného rychlého protiútoku se prosadil z dorážky.

Minutu a patnáct sekund před koncem vrátil Philadelphii vedení Sean Couturier, jenž uspěl šťastně tečovanou střelou. O necelou půlminutu později byl blízko vyrovnání Sidney Crosby, jenže Michal Neuvirth svou lapačkou vytáhl zákrok večera. A když jeho spoluhráč Matt Read zvýšil do prázdné brány na konečných 4:2, mohl se radovat z cenné výhry. Letci tak snížili stav série na 2:3 a příští zápas odehrají v neděli před svými fanoušky.

Hrozbu vyřazení odvrátilo také Colorado, které po gólu Nicka Bonina prohrávalo v polovině třetí třetiny 0:1. Landeskog s Andrighettem však svými trefami otočili na 2:1. Stav série je momentálně 3:2 pro Predátory.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Pittsburgh - Philadelphia 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky: 33. Rust, 37. Guentzel (Simon) - 18. Giroux (Voráček), 39. Filppula, 59. Couturier, 60. Read. Střely na branku: 32:25. Brankář Michal Neuvirth (Philadelphie) odchytal celý zápas, z 32 střel inkasoval dvakrát a úspěšnost zákroků měl 93,8 procenta. Diváci: 18.632. Hvězdy utkání: 1. Couturier, 2. Filppula (oba Philadelphia), 3. Rust (Pittsburgh). Stav série: 3:2.
Západní konference - 5. zápasy:
Winnipeg - Minnesota 5:0 (4:0, 0:0, 1:0)
Branky: 1. Trouba, 6. Little, 12. B. Tanev, 12. Armia, 41. Scheifele. Střely na branku: 26:30. Diváci: 15.321. Hvězdy utkání: 1. Hellebuyck, 2. Trouba, 3. Byfuglien (všichni Winnipeg). Konečný stav série: 4:1.
Nashville - Colorado 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky: 51. Bonino - 56. Landeskog, 59. Andrighetto. Střely na branku: 45:27. Diváci: 17.504. Hvězdy utkání: 1. Andrighetto (Colorado), 2. Bonino, 3. Rinne (oba Nashville). Stav série: 3:2.

Reklama