Hlavní obsah

Olomouc - Baník 1:0Olomouc doma zdolala Ostravu a vrátila se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Plšek 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce v souboji prvoligových nováčků doma porazili Ostravu 1:0 a vrátili se na třetí místo tabulky před Spartu. Předposlední Baník po čtyřech zápasech prohrál a po neúplném 25. kole ztrácí dva body na nesestupové pozice. Zápas rozhodl v 71. minutě Jakub Plšek. Závěrečnou desetiminutovku Hanáci dohrávali bez vyloučeného Lukáše Kalvacha, v nastavení dostal červenou kartu i hostující Václav Procházka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucká radost, ilustrační foto.

Článek

Olomoucký tým z lavičky vedl asistent Ladislav Onofrej, protože hlavní trenér Václav Jílek dostal dvouzápasový trest za kritiku rozhodčích v minulém duelu s Jabloncem.

Utkání přes horké počasí začalo ve vysokém tempu. První zajímavé šance si vytvořili domácí, v šesté minutě Řezníček hlavičkoval nepřesně, o chvíli později Kalvach napálil míč z voleje těsně nad břevno.

Mimo branku poslal svou hlavičku i ostravský Fillo a volný Řezníček v šestnáctce špatně trefil míč. Druhá část první půle už tolik zajímavých momentů nenabídla. Olomouc sice častěji držela míč, ale obrana Baníku pracovala dobře.

I druhý poločas začal střeleckým pokusem Sigmy, Kalvach však z přímého kopu brankáře Laštůvku nepřekvapil. V 55. minutě Řezníčkovu ránu tečoval Hála a míč proletěl těsně vedle tyče. Za čtvrt hodiny po zaváhání Kalvacha postupoval na Buchtovu branku Baroš, který však o kousek netrefil horní růžek.

V 71. minutě se Olomouc dostala do vedení. Falta našel v šestnáctce volného Plška, který se elegantně obtočil okolo Šindeláře i Laštůvky a zakončil do odkryté branky. Baník v nejvyšší soutěži inkasoval po 381 minutách.

Domácím zkomplikoval cestu za výhrou Kalvach, jenž byl v 80. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. Ostravané si ale až na hlavičku a nepřesnou ránu Šindeláře v přesilovce větší šance nevytvořili. Navíc ve čtvrté minutě nastaveného času Procházka před šestnáctkou zezadu fauloval unikajícího Yunise a dostal rovněž červenou kartu. Olomoučtí doma neprohráli ani ve 13. ligovém utkání v sezoně.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branka: 71. Plšek. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Myška. ŽK: Kalvach - Pazdera, Procházka. ČK: 80. Kalvach - 90.+4 Procházka. Diváci: 9518.
Olomouc: Buchta - Hála (67. Moulis), Radakovič, Polom, Vepřek - Zahradníček, Houska, Kalvach, Falta (90. Kotouč) - Plšek - Řezníček (86. Yunis). Trenér: Onofrej.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman - Fillo (80. Jirásek), Hlinka, Hrubý, Granečný (72. Stáňa) - Baroš (75. Diop), Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: