Hlavní obsah

Brno - Plzeň 1:3Plzeň po Čermákově hattricku vyhrála nad posledním Brnem

Fotbalisté vedoucí Plzně ve 25. ligovém kole zvítězili v Brně nad domácí Zbrojovkou 3:1. Hattrickem se blýskl záložník Aleš Čermák, který dvakrát skóroval v prvním poločase a třetí gól přidal hned po změně stran. Porážku Brna už v závěru pouze zmírnil Musefiu Ashiru.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Plzně se radují z druhého gólu v Brně.

Článek

Viktoria ukončila čtyřzápasové čekání na výhru a minimálně do neděle zvýšila v čele tabulky náskok na druhou Slavii na osm bodů. Svěřenci Romana Pivarníka posedmé za sebou nezvítězili a na dně tabulky už na čtrnáctou Jihlavu ztrácí pět bodů.

Plzeň v úvodu zápasu několikrát zahrozila rychlými protiútoky po stranách, které nedotáhla do úspěšné koncovky. Následně na dvacet minut převzali iniciativu Brňané, brankář Kozáčik musel zasahovat pouze v osmé minutě po střele Pilíka, při dalším domácím pokusu mířil Polák nad branku.

Plzeň se dostala do vedení ve 26. minutě, když po úniku aktivního Kopice po pravé straně našel v pokutovém území Havel zpětnou přihrávkou volného Čermáka a ten střelou k tyči vstřelil první ligový gól v sezoně.

Po něm snaha Brňanů vyprchala, kombinační akce ztratily přesnost a tempo diktovala favorizovaná Plzeň, která o šest minut později přidala druhou trefu. Po akci Kopice nechali domácí zadáci před brankou hodně prostoru k zakončení Čermákovi, jenž překonal podruhé Melichárka.

Hned po změně stran udeřila Plzeň potřetí. Ve 48. minutě Kopic trefil tyčku a odražený míč pohotově vrátil do sítě Čermák. Navzdory tříbrankové ztrátě se pokoušela Zbrojovka o otevřenou partii, její snaha ale většinou končila na nepřesnostech a centrované míče před branku s přehledem odvraceli stopeři Řezník s Hubníkem. Do slibnější šance se dostali až v 81. minutě, kdy po úniku z levé strany skóroval Ashiru, který po 571 minutách ukončil čekání Brna na ligovou branku. Zbrojovka v nejvyšší soutěži prohrála deváté z posledních 11 vzájemných utkání.

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)
Branky: 81. Ashiru - 26. ,32. a 48. Čermák. Rozhodčí: Orel - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Sukup, Melichárek, Škoda - Kozáčik, Havel. Diváci: 5137.
Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Polák, Sedlák (65. Růsek), Ashiru - Pilík - Škoda (72. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.
Plzeň: Kozáčik - Havel, Řezník, Hubník, Limberský (61. Kovařík) - Hrošovský, Hořava - Kopic, Čermák (76. Chorý), Zeman (87. Petržela) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: