Hlavní obsah

Arsenal - West Ham 4:1Arsenal díky závěrečné kanonádě rozdrtil West Ham

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu v prvním utkání po oznámení odchodu trenéra Arséna Wengera porazili v 35. kole anglické ligy v londýnském derby díky vydařenému závěru West Ham 4:1. Kanonýři uspěli i bez brankáře Petra Čecha, který kvůli lehkému zranění strávil utkání na tribuně. Manchester City, který má už jistý titul, deklasoval sestupem ohroženou Swansea 5:0.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Gólman West Hamu Joe Hart bezmocně sleduje míč ve své brance v utkání s Arsenalem.

Článek

V nominaci Arsenalu pro duel s West Hamem chyběli i nemocný Mesut Özil nebo zraněný Jack Wilshere, jen na lavičce začal kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang.

Arsenal otevřel skóre v úvodu druhého poločasu, o což se střelou z voleje postaral Monreal. Španělský obránce dal v tomto ročníku už pět ligových gólů, což se mu povedlo ve všech předchozích sezonách dohromady.

Vedení však domácí neudrželi. V 64. minutě vyrovnal Arnautovič, jenž oslavil desátou branku v sezoně. Přesto Wengerovi svěřenci dokázali díky vydařené závěrečné desetiminutovce urvat tři body. Nejprve v 82. minutě nikdo nezareagoval na Ramseyho centr a míč skončil až za zády brankáře Harta, o chvíli později definitivně rozhodl dvěma zásahy Lacazette.

Arsenalu se na West Ham daří, z posledních dvaceti vzájemných utkání prohrál jediné, naopak v patnácti zvítězil.

Pro Arsenal bylo vítězství důležité i proto, že se na jeho šestou pozici dotahovalo Burnley, které dnes ale pouze remizovalo 1:1 na hřišti předposledního Stoke. Za londýnským celkem zaostává o čtyři body. Stoke čeká na výhru už 11 utkání.

Šampioni z Manchesteru si bez problémů poradili se Swansea. V prvním poločase se trefili David Silva a Sterling, domácí drželi míč po 86 procent času. Po změně stran přidal další zásah parádní střelou do horního rohu branky De Bruyne a neúspěšnou penaltu Gabriela Jesuse dorazil do sítě Bernardo Silva.

Dobrou zprávou pro "Citizens" též bylo, že po 211 dnech zasáhl do ligového zápasu zotavený Benjamin Mendy a odehrál závěrečnou čtvrthodinu. Poslední trefu si připsal Gabriel Jesus, který se poprvé od září trefil ve třech soutěžních duelech za City po sobě.

Swansea z posledních pěti utkání vydolovala jen tři body a na sestupové pozice má k dobru čtyři body.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo
Arsenal - West Ham United 4:1 (85. a 89. Lacazette, 51. Monreal, 82. Ramsey - 64. Arnautovič)
Stoke - Burnley 1:1 (11. Ndiaye - 62. Barnes)
Manchester City - Swansea 5:0 (12. D. Silva, 16. Sterling, 54. De Bruyne, 64. B. Silva, 88. Gabriel Jesus).

Reklama

Související témata: