Hlavní obsah

Liberec zdolal Třinec po nájezdech a je druhý

Hokejisté Liberce zvítězili v utkání 15. kola extraligy na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech a posunuli na druhé místo extraligové tabulky jen o skóre za vedoucí Spartou. Domácí Oceláři naopak po třetí porážce za sebou klesli na osmou pozici.

Článek

Domácí nezačali utkání s Libercem dobře. V 8. minutě při Korhoňově vyloučení využili hosté početní převahu a Holub po Procházkově přihrávce dostal hosty do vedení. Následně v 15. minutě zranil liberecký Pajič třineckého kapitána Peterka a tento nešťastný moment jako kdyby domácí hokejisty na dlouhé minuty herně rozhodil. Nekoncentrovanost se pak projevila hlavně při zakončování vypracovaných šancí, když Třinec nedokázal využít ani dlouhou přesilovku po Pajičově trestu na pět minut a do konce utkání.

Do druhé třetiny nastoupil za domácího kapitána Jan Daneček a stejně jako v úvodní části hry Severočechům se i Třinci podařilo využít výhody jednoho hráče v poli navíc a Hašek srovnal skóre. Po vyrovnávacím gólu byli domácí častěji nastěhováni před brankářem Hniličkou, potrestat jeho nepozornost se jim ale podařilo až ve 32. minutě díky Tomasovi, kdy opět využili početní převahu. Do závěru druhého dějství už diváci góly neviděli, šance si obě mužstva vzhledem k častému vylučování vypracovala dost, oba brankáři byli ale pozorní.

V závěrečné třetině se Třinec zlepšil, ale v koncovce chyběl domácím klid. A protože Oceláři nedokázali využít své šance na zvýšení náskoku, podařilo se v 54. minutě hostům srovnat. Gól hostujícího Pabišky nakonec přinesl i pětiminutové prodloužení, které skončilo bez branek a následovaly tak samostatné nájezdy. V těch byli úspěšní Severočeši Pletka a Plodek, a protože domácím Polanskému ani Tomasovi se na Hniličku nepodařilo vyzrát, připsali si do tabulky další bod navíc hosté.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Hašek (Tomas), 32. Tomas (Martynek) - 8. Holub (S. Procházka), 54. Pabiška (Šachl), rozhodující sam. nájezd Plodek. Rozhodčí: Šindler - Šátava, Pešek. Vyloučení: 6:7, navíc Pajič 5 min. a do konce utkání - Pletka 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2155.
Třinec: Biegl - D. Seman, Pácal, Kroupa, Frolo, Tesařík, Výtisk - Kudrna, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Tomas - Kolusz, Skořepa, Hašek. Trenér: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Liberec: Hnilička - Krstev, Čutta, Moravec, Zíb, Žabka, Holub, Kočí - Klimenta, Plodek, Víšek - Pletka, Pabiška, Šachl - O. Hruška, Vampola, S. Procházka - Pajič, Dušek. Trenéři: Paleček, Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: