Hlavní obsah

Olomouc chce konečně body z cizího hřiště

Eurotip.cz

Do pásma sestupu po včerejším vítězství Příbrami znovu spadli fotbalisté Olomouce. Dostat se z něj mohou už dnes, musí ovšem uhrát alespoň bod na hřišti Jablonce.

Článek

Olomouc prožívá jedno z nejhorších období za dlouhé roky. Hanákům se nedaří už od začátku sezony; tu zahájili prohrou v Mladé Boleslavi a od té doby se jim podařilo nasbírat pouhých sedm bodů. Fanoušci Sigmy ještě mohou být spokojeni s domácími výkony svého týmu - po remíze s Českými Budějovicemi a těsné prohře se silným Libercem porazila Olomouc na svém stadionu Brno a Slovácko. Její výsledky na hřištích soupeřů jsou ale katastrofální - po Mladé Boleslavi jim všechny body sebrala Ostrava, Slavia, Plzeň i Kladno. Mizerné výkony stály křeslo olomouckého trenéra Paličku, kterého nahradil zkušený Vlastimil Petržela. Tomu se konečně začíná vyprazdňovat marodka, která může být jednou z příčin dosavadních neúspěchů Sigmy. Mimo hru sice pořád zůstává Chmelíček a v pořádku nejsou ani obránci Škerle, Vepřek a útočník Hartig, někteří další hráči se ale uzdravují, na hřišti se dnes znovu objeví také Melinho, který si odpykal trest, a možná i další útočník Lukáš Hartig. "Když jsem přišel, tak jsem řekl, že hlavně musíme vyhrávat doma. To je základ, tady se nám scházejí fandové. Co uhrajeme venku, to je navíc. Jestli už máme na to, abychom pravidelně vítězili venku, to si netroufnu říct. Ale pokaždé tam jedeme vyhrát, sestava je vždycky útočná," prohlásil před utkáním trenér Petržela.

Tři body si ostatně jeho nový tým vozí z Jablonce pravidelně. Severočeši proti Olomouci uspěli naposledy v roce 2000, kdy zvítězili 2:1. Z dalších pěti zápasů Hanáci čtyřikrát vyhráli a současná forma Jablonce jim dává šanci na body i letos. Svěřenci trenéra Rady bývají tradičně silnější na svém stadionu, kde dokáží porážet i silné soupeře. Letos se jim ale daří spíš venku, kde sázejí na precizní obranu, díky které zatím inkasovali jediný gól. Na domácím hřišti po remízách s Mostem a Spartou prohráli s Mladou Boleslaví, poté dosáhli na první výhru proti Teplicím a v posledním zápase před vlastními diváky remizovali s Libercem 1:1 díky kontroverzní penaltě v samém závěru utkání. Stejně jako jeho protějšek, i domácí trenér se dnes bude muset obejít bez několika hráčů. Záložník Hušek odešel do Sparty, další záložník Petržela není zdravotně v pořádku a v obraně kromě dlouhodobě zraněného Hrotka nenastoupí ani Petr Zábojník.

Špatné výkony Olomouce na hřištích soupeřů pasují hosty do role outsidera, na jehož neprohru si můžete vsadit s kursem 1.97. Myslíte si, že i napošesté odjede Olomouc s prázdnou? Potom si vsaďte na domácí, kurs na jejich vítězství je 1.65.

Reklama