Hlavní obsah

Kolín chce napravit minulé zaváhání

Dva týmy, které se letos chtějí poprat o postup a zatím to jasně dokazují, na sebe narazí v dnešní dohrávce druhé bundesligy na sebe narazí. Útulný kolínský Rhein Energie Stadion dnes přivítá mužstvo z Karlsruhe.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Loňský účastník nejvyšší německé soutěže má letos jediný cíl: návrat mezi elitu. Po šesti kolech má na svém kontě dvanáct bodů, když prohrál s Jenou a v minulém kole na hřišti Paderbornu. Především doma prokazuje svou kvalitu; na svém stadionu už zvítězil 5:1 nad Burghausenem, 4:1 nad Braunschweigem a 1:0 s Essenem. Kolín v létě sice opustil bývalý kapitán a největší hvězda Podolski, i bez něj mají ale domácí stále solidní kádr. Ten se navíc pro nový ročník rozšířil o tři posily, do Kolína zamířili Salvatore Gambino z Dortmundu, Pekka Lagerblöm z Brémy a Bernt Haas z francouzské Bastie.

Karlsruhe skončilo v minulém ročníku na šesté příčce. To je určitě dobrý výsledek, letos ale svěřenci trenéra Edmunda Beckera míří ještě výše. Zatím tyto cíle naplňují, momentálně jsou na druhé příčce tabulky a dnešní eventuální vítězství by je posunulo na samotné čelo. "Máme výbornou formu a chceme ji v Kolíně potvrdit. Víme, že to nebude jednoduché, ale věřím, že se s prázdnou nevrátíme," prohlásil před odjezdem do Kolína optimisticky Becker. Ten se dnes bude muset obejít bez Thomase Kiese, který v minulém kole s Augsburgem inkasoval červenou kartu. Nahradit by ho měl jeden ze dvojice Florian Dick - Michael Mutzel.

Mírným favoritem utkání jsou domácí, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.80. Myslíte si, že Karlsruhe dnes potvrdí předchozí dobré výsledky a uhraje alespoň bod? Potom si vsaďte na jeho neprohru, kurs je 1.83.

Reklama