Hlavní obsah

Diváci znovu uvidí souboj Glavina s Weaverem

Nejvyrovnanější souboj letošního play off zámořské MLB v těchto dnech svádějí baseballisté St. Louis a New York Mets. Stav finále Národní ligy je 2:2 na zápasy; dnes mají Kardinálové poslední možnost získat body před svými diváky.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Vyřazovací část MLB slibovala několik vyrovnaných soubojů, fanoušci baseballu ale zatím viděli dost jednoznačné postupy. V prvním kole se žádná ze sérií neprotáhla na víc než čtyři zápasy a ve finále Americké ligy deklasoval Detroit soupeře z Oaklandu 4:0 na zápasy. O tom, kdo bude jejich soupeř ve Světové sérii, se rozhodne v souboji St. Louis a Mets. Ten odstartoval lépe newyorský klub, který na svém Shea Stadium zvítězil v prvním utkání 2:0. Kardinálové oplatili svému soupeři porážku hned další den, kdy v deváté směně strhli na svoji stranu vedení, které už udrželi a vyhráli 9:6. Ve třetím duelu opět nepadlo moc bodů - všech pět odpálili hráči St. Louis, kteří i díky skvělému výkonu nadhazovače Suppana vyhráli 5:0. Včerejší utkání svým divokým průběhem připomínalo spíše druhý zápas - znovu se dařilo skvělému Delgadovi, který přispěl k vysokému vítězství Mets 12:5.

V dnešním utkání nastoupí na kopec dva nadhazovači, kteří celou sérii zahájili. Třicetiletý Jeff Weaver je v play off zatím oporou svého týmu. Proti San Diegu odházel pět směn, aniž povolil jediný bod, a ani v New Yorku si nevedl špatně - za necelých šest směn si vybral jediný slabší moment, bohužel k útočné impotenci jeho spoluhráčů ovšem Beltranův homerun rozhodl zápas. Ačkoli starší z bratrů odehrál slušný zápas, zastínil ho další veterán. Tom Glavine ve svých čtyřiceti letech dokazuje, že je stále platným hráčem svého týmu. Svoje zkušenosti uplatňuje i ve vyřazovacích bojích, ve který zatím soupeřům nepovolil jediný bod - proti Dodgers vydržel na kopci šest směn a v předešlém utkání proti Kardinálům ještě o směnu více.

Vyrovnanosti série odpovídají také kursy, které bookmakeři na dnešní duel vypsali. Mírným favoritem jsou podle společnosti bwin hosté z New Yorku, na které si můžete vsadit s kursem 1.77. Myslíte si, že k dalšímu zápasu na hřiště Mets odcestuje St. Louis s náskokem 3:2? Potom si vsaďte na dnešní výhru domácích, kurs na ni je 2.10.

Reklama