Hlavní obsah

Celtic bude usilovat o další vítězství

Eurotip.cz

Utkání pravdy dnes čeká v Lize mistrů Benfiku Lisabon. Portugalský klub má po dvou kolech na svém kontě pouhý bod a případná porážka v Celtic Parku by pro něj znamenala konec reálných postupových ambicí.

Článek

Tradiční skotský klub je momentálně jasným lídrem své domácí soutěže, když má na druhé Hearts už pětibodový náskok. Podobně se mu letos daří i v Lize mistrů. V prvním svém utkání sice prohrál na Old Trafford s Manchesterem United 2:3, chuť si ale spravil v domácím zápase s dánským mistrem FC Kodaň. V létě mužstvo opustila hvězdná dvojice John Hartson - Roy Keane, ale zelenobílé to nijak nepoznamenalo, spíše naopak. Hlavní oporou mužstva je nyní jednoznačně Japonec Shunsuke Nakamura, který svou kreativitou skvěle doplňuje britskou tvrdost. "Benfika má ve svém mužstvu hráče světových kvalit, i když nemají tak známá jména. Někdy může být o hodně těžší proti takovým hráčům hrát, než mít za soupeře jména, jako jsou Ševčenko nebo Henry. Jsem si vědom síly Benfiky, ale i ona má slabiny a my se jich budeme snažit využít. Jsme doma a je naší povinností pokusit se o vítězství. Máme zdravé sebevědomí, jelikož se nám daří, a věřím, že toho využijeme," prohlásil před důležitým utkáním obránce Gary Caldwell. Do zápasu dnes určitě nenastoupí letní posila z Realu Madrid Thomas Gravesen, kterého na postu defenzivního štítu nahradí ve svém debutu v Lize Mistrů Evander Sno. Do sestavy se vrací McGeady a Zurawski.

Benfika Lisabon si ve fotbalovém světě vydobyla zvučné jméno. Impozantní byla především její cesta v minulém ročníku Ligy mistrů, kde ztroskotala až ve čtvrtfinále s Barcelonou. O kolo dřív přitom uštědřila tvrdou ránu předloňským vítězům z Liverpoolu, když si z jejich hřiště odvezla vítězství 2:0. V létě do týmu přišla velká osobnost - Rui Costa z AC Milán se vrátil do rodné země, aby zde odehrál své poslední fotbalové roky. Zatím se ale nedaří ani jemu, ani jeho týmu - Benfica v Lize mistrů nejprve pouze remizovala s outsiderem skupiny F z Kodaně a poté na domácím hřišti prohrála s Manchesterem United. Dnes tak hraje portugalské mužstvo o velmi důležité body; neúspěch v podobě porážky by znamenal velmi malé šance na postup.

Celtic Park čeká zajisté parádní podívaná, když převaha v hledišti bude jako vždy jasně na straně domácích. Myslíte si, že pro ně bude i výsledek? Vsadit si na to můžete s kursem 2.20. Na remízu vypsali bookmakeři kurs 3.20 a jestli spíše věříte Benfice, využijte kursu 3.00na její vítězství.

Reklama