Hlavní obsah

Německo - Dánsko 2:3 SNPrvní senzace! Olympijští hrdinové prohráli s Dány

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Jensen 0 : 1
33. Draisaitl 1 : 1
36. Storm 1 : 2
51. Ehliz 2 : 2
65. Nielsen (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

lik, vap, rjmPrávo
Aktualizováno

Hokejisté domácího Dánska porazili ve druhém utkání úvodního hracího dne mistrovství světa ve skupině B Německo 3:2 po samostatných nájezdech. Držitelé olympijského stříbra dvakrát dotáhli vedení Dánů, jenže v nájezdech vychytal všech pět jejich pokusů Frederik Andersen a na druhé straně se trefil vyhlášený specialista této dovednostní soutěže Frans Nielsen.

Foto: David W Cerny, Reuters

Dánský hokejový hrdina se jmenuje Frans Nielsen. Proměnil nájezd a rozhodl o výhře na MS nad Německem.

Článek
Fotogalerie

Úvodní třetina příliš vzruchu nenabídla. Opatrný hokej však plně odpovídal důležitosti zápasu, jehož výsledek může teoreticky v konečném účtování skupiny rozhodnout o posledním postupujícím vedle hlavních favoritů USA, Kanady a Finska.

Největší vzruch přinesla situace z osmé minuty, když německý gólman Pielmeier udělal obrovskou chybu za brankou, kde nahrál přímo na hůl Christensenovi. Toho však celá situace natolik zaskočila, že místo pokusu o rychlé zakončení hledal ještě spoluhráče a Němci se stihli zformovat.

Na začátku 28. minuty si výběr domácího Dánska zahrál první přesilovku a hned byl úspěšný - Jesper Jensen dostal ideálně nabito na kruh pro vhazování a nekompromisně propálil Pielmeiera. Nedlouho po polovině základní hrací doby už byl však stav vyrovnaný, když po velkém závaru před Andersenovým brankovištěm rozvlnil síť Draisaitl.

Jenže úspěšný střelec krátce poté fauloval a ani on nepobyl na trestné lavici celé dvě minuty. Hardt si všiml do dobré pozice najíždějícího Storma, našel ho bekhendem a zakončovateli akce stačilo trefit odkrytou branku.

Hned zkraje třetí třetiny pykal za podražení Wiederer a před Dány tak byla slibná možnost navýšit těsné vedení, jenže poprvé neuspěli. V 51. minutě pak po souhře s Draisaitlem vyrovnal Ehliz. Žádný ze soupeřů se ale nechtěl smířit s dělením bodů a následoval dramatický závěr.

Regin obral za německou brankou o kotouč dva protihráče, našel Nicklase Jensena, který zakončoval zblízka, ale Pielmeier lapačkou zachránil. Draisaitl jel sám na Andersena a ten se nenechal zahanbit. Do prodloužení si Seveřané přenesli 105 vteřin přesilovky, a i když neuspěli, druhý bod jim pak zajistil Nielsen.

MS v ledním hokeji v Dánsku
Skupina B
Německo - Dánsko 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 33. Draisaitl, 51. Ehliz - 29. Jensen, 36. Storm, rozhodující nájezd Frans Nielsen. Rozhodčí: Kubuš (SR), Rantala - Sormunen (oba Fin.), Davis (USA).  Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Diváci: 9982
Německo: Pielmeier - Holzer, D. Seidenberg, Y. Seidenberg, M. Müller, Krupp, J. Müller, Ebner - Plachta, Draisaitl, Ehliz - Hager, Wiederer, Kahun - Krämmer, Pietta, Noebels - Uvira, Eisenschmid, Michaelis - Tiffels. Trenér: Marco Sturm.
Dánsko: Andersen - Lassen, Larsen, O. Lauridsen, J. B. Jensen, Nielsen, N. B. Jensen, Kristensen - N. Jensen, Bjorkstrand, Regin - Storm, Hardt, Nielsen - Christensen, Madsen, Jakobsen - J. Jensen, Bau Hansen, Russell. Trenér: Jan Karlsson.

Reklama

Související témata: