Hlavní obsah

Švýcarsko - Rakousko 3:2 PPNováček se proti favoritovi držel. Švýcaři rozhodli až v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Niederreiter 1 : 0
25. Haas 2 : 0
35. Zwerger 2 : 1
47. Ganahl 2 : 2
64. Corvi 3 : 2
Záznam online reportáže

Kodaň
Aktualizováno

Hokejisté Švýcarska porazili ve svém prvním zápase na mistrovství světa Rakousko 3:2 v prodloužení. Utkání v Kodani rozhodl v 64. minutě útočník Enzo Corvi, který si v duelu s nováčkem stejně jako spoluhráč Nino Niederreiter připsal dva kanadské body.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Markus Schlacher (vlevo) z Rakouska a Švýcar Gaetan Haas.

Článek

Rakušané se v elitní skupině MS představili poprvé od roku 2015, museli se však ještě obejít bez hlavní hvězdy. Útočník Philadelphie Michael Raffl by se k týmu měl připojit až po víkendu.

Již ve 3. minutě mohl Rakousko posunout do vedení v oslabení Hofmann, brankáře Genoniho ale nepřekonal. I díky tomu se Švýcaři mohli dostat do vedení, gólman Starkbaum sice předvedl několik skvělých zákroků, nakonec však kapituloval po chybě Ulmera v rozehrávce a střele Niederreitera v závěru první třetiny.

Po přestávce zvýšil Haas, ale následně Švýcarům zkomplikoval situaci faul Andrighetta, který kolenem zranil Stronga a s pětiminutovým trestem putoval do kabin. A Rakušané dlouhou přesilovou hru využili ke snížení. Genoniho překonal Zwerger.

Favorizovaní Švýcaři měli výraznou střeleckou převahu, vytvářeli si šance, ale překonat brankáře Salcburku se jim nedařilo. A ve 47. minutě Rakušané vyrovnali, Genahl využil chybu obránce Kukana a přižil tým k překvapivému bodovému zisku.

Vítěze utkání nakonec určilo až prodloužení, ve kterém Starkbauma překonal Corvi. Rakouský brankář utkání skupiny A zakončil s 38 zákroky.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
Švýcarsko - Rakousko 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Niederreiter (Corvi, Hofmann), 25. Haas (Scherwey, Müller), 64. Corvi (Niederreiter) - 35. Zwerger (Rachenwald, Haudum), 47. Ganahl (Schneider). Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Olenin - Lazarev (oba Rus.), Goljak (Běl.). Vyloučení: 2:3, navíc Andrighetto (Švýc.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 5019.
Švýcarsko: Genoni - Diaz, Müller, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi - Hofmann, Niederreiter, Corvi - Scherwey, Andrighetto, Haas - Riat, Moser, Vermin - Baltisberger, Schäppi, Rod. Trenér: Patrick Fischer.
Rakousko: Starkbaum - Schumnig, Unterweger, Ulmer, Heinrich, Viveiros, Schlacher, Altmann, Strong - Hundertpfund, Schneider, Ganahl - Lebler, Komarek, Hofer - Rauchenwald, Haudum, Zwerger - Woger, Spannring, Obrist. Trenér: Roger Bader.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články