Hlavní obsah

Liberec - Jihlava 1:3Dvořák přiblížil Vysočinu k záchraně. Zaskočila Slovan

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Pulkrab 1 : 0
58. Dvořák 1 : 1
72. Dvořák 1 : 2
80. Ikaunieks 1 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Slovanu unikají evropské poháry, zato Jihlava na severu Čech po výhře 3:1 rázně vykročila za spasením. Fotbalisté Liberce se v utkání 27. ligového kola gólem do šatny dostali do zaslouženého vedení, ale inkasovaná branka Vysočinu probudila. Do druhé půle jako by nastoupil v bílých dresech zcela jiný tým, který během 22 minut rozhozený domácí celek šokoval třemi trefami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost útočníka Jihlavy Jozefa Urblíka.

Článek

O přestávce by si na takový vývoj zápasu vsadil málokdo. Tým kouče Davida Holoubka se dostal na konci první půle do vedení gólem Matěje Pulkraba. Útočník hostující U Nisy ze Sparty se po karetním trestu vrátil do sestavy Severočechů a ukončil 348 minut dlouhé období bez vstřelené branky.

Na jaře vstřelil Slovan celkem deset branek, z toho osm jich dal právě Pulkrab. Proti Jihlavě se prosadil po rohovém kopu. Ten zahrával Zdeněk Folprecht na přední tyč. Centr prodloužil hlavou Ondřej Karafiát do vápna, kde Till Schumacher nechal Pulkrabovi prostor a byl z toho úvodní gól.

Liberec byl v první půli lepším týmem, vypracoval si i několik dobrých šancí. V 7. minutě nevyužil Breite zaváhání gólmana Matěje Rakovana, v 10. minutě hlavičkoval v dobré pozici nad Folprecht, ve 38. zase pálil vedle aktivní Tomáš Wiesner. Ale až Pulkrab slavil.

Gól do šatny však Vysočinu nepoložil. Naopak. Nebýt gólmana Václava Hladkého, mohli hosté vstřelit více gólů. Ve 48. minutě čaroval gólman Liberce poprvé, když lapil k tyči dobře umístěnou hlavičku Davida Štěpánka. V 55. minutě se zase vyznamenal proti střele Jakuba Fulneka. O tři minuty později už bylo vyrovnáno. Hlavou překonal Hladkého Pavel Dvořák. Stejný hráč pak po závaru ve vápně domácích skóre otočil v 72. minutě. „My chceme Slovan," skandovali rozladění domácí fandové. Modrobílý zmar pak v 80. minutě završil Davis Ikaunieks.

Fotbalová liga - 27. kolo:
Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 1:3 (1:0)
Branky: 44. Pulkrab - 58. a 72. Dvořák, 80. Ikaunieks. Rozhodčí: Houdek - Boček, Koval. ŽK: Potočný, Wiesner, Kerbr - Mara. Diváci: 3902.
Liberec: Hladký - Coufal, Mikula, Karafiát, Kerbr - Wiesner, Folprecht, Breite (79. Bosančič), Pilař (79. Bartl) - Pulkrab, Potočný (66. Oscar). Trenér: Holoubek.
Jihlava: Rakovan - Vaculík, Buchta, Štěpánek, Schumacher - Mara - Fulnek (85. Keresteš), Urblík (79. Ljovin), Dvořák, Zoubele (73. Popovič) - Ikaunieks. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: