Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 2:0Místo mistrovské korunovace dostala Plzeň v Edenu lekci nedůstojnou budoucího mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Řezník (vlastní) 1 : 0
58. Tecl 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Místo mistrovské korunovace krajně nedůstojné vystoupení plzeňské Víktorie, která se ovšem i přes prohru ve šlágru 27. kola vzhledem k šestibodovému náskoku i tak nejspíš stane novým mistrem. Zdaleka přitom nejde jen o dvougólovou porážku, kterou si z pražského Edenu odvezla, ale především o výkon, který převedla a jenž nebyl hoden budoucího šampióna. Vždyť Vrbovi svěřenci celý zápas jen přihlíželi, jak je o třídu lepší Slavia přehrává a udílí jim lekci z fotbalu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z úvodního gólu proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Co jiného mu zbývalo než kroutit udiveně hlavou a bezmocně rozhazovat rukama? I na plzeňského kouče Vrbu toho bylo v Edenu moc.

Po čtvrthodině vlastní gól, neboť rohový kop prodlužovaný hlavičkujícím Teclem dopravil stejně jako v duelu se Spartou do brány Řezník, pak dalších pětadvacet minut zmaru, kdy si jeho tým nebyl schopen přihrát, natož pak čelit slávistické euforii vyvolané rychlým vedením.

Zaslouženým, protože Pražané měli ve šlágru kola ve všem navrch.

I před odloženou korunovaci totiž působili nejspíše budoucí plzeňští mistři v Edenu jako vyplašení školáci, kteří  nebyli domácím schopni vzdorovat, natož jim čímkoli konkurovat. Pasivní bránění, každá druhá přihrávka zkažená, osobní souboj prohraný...

Slavia i bez distancovaného Součka a s kapitánem Škodou sedícím pouze mezi náhradníky přehrávala Viktorii pohybem, agresivitou, startem na míč i kombinací, a když hned po prvním rohovém kopu dočkala vedení, hrála vlastně jen ona. Další ránu z milosti však Viktorii nezasadila.

Řezník, Limberský a dvakrát Hubník tomu na poslední chvílli zabránili, minutu před přestávkou po slaboučkém pokusu Tecla už byl sice Kozáčik překonán, ale Frydrych na míč šourající se kolem prázdné brány nedosáhl.

Po sedmi minutách druhé půle odmítli Pražané šanci ještě větší, neboť Kozáčik při penaltě nařízené za faul Havla na Sýkoru směr Stochovy střely vystihl a vyrazil ji, jenže Plzni to nic platné nebylo.

Záhy jí znělo stejně rekviem.

Zmrhal vysunul přesnou přihrávkou někdejšího Plzeňáka Tecla, ten s náramným gustem obešel špatně vyběhnutého Kozáčika a samo sebou že prázdnou bránu neminul.

A když sudí Franěk v 67. minutě nejprve uznal, ale po shlédnutí videa odvolal trefu Havla, zmar hostů vygradoval.

A to mohli děkovat videu i oni, neboť čtvrthodiny před koncem se slávisté třásli po střetu Limberského s Teclem na další penaltu, k jejíž exekuci se ostatně Hušbauer už chystal. Po konzultaci s videorozhodčím a chvílce u monitiru ji však Franěk odvolal.

I tak mohli domácí třetí branku přidat, ale pokusy Stocha  a spol. už cestu za Kozáčikova záda nenašly. Na zasloužené výhře o třídu lepší Slavie, která tak  neppřipustila plzeňskou koriunovaci a v tabulce stáhla náskok Vikrtorie na šest bodů, to ovšem nic nezměnilo.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:0 (1:0)
Branky: 16. vlastní Řezník, 58. Tecl. Rozhodčí: Franěk - Kubr, Kříž - Adam (video). ŽK: Frydrych, Hušbauer, Sýkora - Bakoš, Hubník, Havel, Hořava, Limberský. DIváci: 15 674.
Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Hromada (80. Danny) - Stoch, Hušbauer, Sýkora, Zmrhal (88. Kúdela) - Tecl (76. Škoda). Trenér: Trpišovský.
Plzeň: Kozáčik - Havel, Hubník, Řezník, Limberský (76. Kovařík) - Hrošovský, Hořava - Zeman, Čermák (80. Chorý), Kopic - Bakoš (46. Krmenčík). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články