Hlavní obsah

Rakousko - Rusko 0:7Olympijští vítězové na MS opět neinkasovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Grigorenko 0 : 1
12. Anisimov 0 : 2
14. Barabanov 0 : 3
24. Grigorenko 0 : 4
30. Kaprizov 0 : 5
38. Mamin 0 : 6
54. Michejev 0 : 7
Záznam online reportáže

Kodaň

Hokejisté Ruska deklasovali ve svém druhém zápase na mistrovství světa v Kodani Rakousko 7:0 a na turnaji ještě neinkasovali. Úřadující olympijští vítězové a obhájci bronzu z loňského šampionátu duel s nováčkem elitní divize bez problémů ovládli, dva góly vstřelil Michail Grigorenko, o čisté konto se podělili Vitalij Košečkin a Igor Šesťorkin.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Michail Grigorenko z Ruska vstřelil Rakušanům dva góly.

Článek

Sborná v pátek jednoznačně přehrála Francii 7:0 a ani s dalším soupeřem neměla problémy. I přes pozvolný úvod si Rusové v první třetině vypracovali v rozmezí necelých čtyř minut tříbrankové vedení. Svěřenci trenéra Ilji Vorobjova se prosazovali individuálně i kombinačně.

Ve druhé části to chvílemi vypadalo, že hráči Ruska šetří síly na další zápasy, přesto přidali další góly. Podruhé se mezi střelce zapsal Grigorenko, zakončení do odkryté branky připravil pro Kaprizova kapitán Dacjuk a premiérový gól na turnaji dal Mamin.

Košečkin měl sice více zákroků než proti Francii, kdy musel zlikvidovat jen deset střel, žádné složité situace ale řešit nemusel. Ve třetí třetině jej nahradil Šesťorkin, který ale také nekapituloval a připsal si jen čtyři zákroky. Naopak rakouský gólman Madlener dostal ještě gól po samostatné akci obránce Michejeva.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
Rusko - Rakousko 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)
Branky: 10. Grigorenko, 12. Anisimov (Bučněvič), 14. Barabanov (Michejev, Jakovlev), 24. Grigorenko (Anisimov), 30. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov), 38. Mamin (Kaprizov), 54. Michejev. Rozhodčí: Mayer (USA), Wehrli (Švýc.) - Lhotský (ČR), Šefčík (SR). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 9502.
Rusko: Košečkin (41. Šesťorkin) - Kiselevič, Gavrikov, Zajcev, Něstěrov, Chafizullin, Trjamkin, Jakovlev - Šalunov, Andronov, Mamin - Dadonov, Dacjuk, Kaprizov - Bučněvič, Anisimov, Grigorenko - Michejev, Kablukov, Barabanov. Trenér: Ilja Vorobjov.
Rakousko: Madlener - Schumnig, Unterweger, Ulmer, Heinrich, Schlacher, Viveiros, Peter, Altmann - Schneider, Hundertpfund, Ganahl - Hofer, Komarek, Lebler - Woger, Rauchenwald, Zwerger - Spannring, Obrist. Trenér: Roger Bader.

Reklama

Související témata: