Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 3:1Fantom Tecl sestřelil kamarády! Sešívaní po 16 letech získali domácí pohár

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Tecl 1 : 0
34. Pernica 1 : 1
39. Tecl 2 : 1
89. Stoch 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Mistrovský titul už sotva obhájí, na domácí pohár si však po dlouhých 16 letech sáhli. Fotbalisté pražské Slavie ve finále MOL Cupu v Mladé Boleslavi porazili 3:1 Jablonec, který naposledy triumfoval před pěti lety. O dva góly vítězů se postaral fantom posledních dnů Stanislav Tecl, který ještě na podzim hostoval právě v Jablonci a do Edenu se vracel na poslední chvíli po zranění Mešanoviče...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie po vítězství ve finále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slavie po 16 letech slaví vítězství v domácím poháru. Ve finále porazili Jablonec 3:1

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský dostal na oslavu pěknou spršku

Oba finalisté nastupovali s patřičným sebevědomím. Jablonec prohrál jediný z 13 jarních soutěžních zápasů, Slavia podlehla v jediném z posledních 12 utkání.

Však také oba rivalové brzy dostali velkou šanci, ale naložili s ní rozdílně. Nejprve jablonecký Masopust ve 12. minutě vystihl pomalu přihrávku Jugase na Ngadea a postupoval sám na Koláře. Zkusil ho prostřelit mezi nohy, což se mu nepovedlo. Dopad byl pro jeho tým fatální. Sešívaní totiž svou první tutovku hned o dvě minutky později využili. Zmrhal přesným centrem našel na zadní tyči Tecla a fantom posledních dnů se nemýlil.

Vedoucí gól dal ráz dalším minutám. Jablonecké zmrazil, sešívaným dal křídla. Další šance měli Bořil a znovu Tecl. Severočeši si však pomohli standardkou. Gólman Kolář ve 34. minutě podběhl Trávníkův přímý kop, stoper Pernica ho přehlavičkoval a Ngadeu v tísni srazil míč od tyče do vlastní sítě.

Jenže jak Slavia o vedení přišla, tak si ho vzala rychle zpátky. Při Stochově rohovém kopu pro změnu přimrzl na brankové čáře gólman Hrubý a Tecl se uvnitř malého vápna prosadil přes Hanouska. Ďábel v sešívaném dresu podruhé potrestal své nedávné spoluhráče.

Pojistka přišla minutu před koncem

Hrubý se rehabilitoval ve druhém poločase, když se vytáhl proti Součkově šanci a nepovolil soupeři přidat gólovou pojistku. Hru Jablonce oživil střídající Jovovič. Jeho střet s Ngadeuem zaváněl penaltou, ale po přezkoumání videem se nepískala.

Nicméně Hrubý přece jen Slavii pojistku daroval. Minutu před koncem řádné hrací doby hrubě chyboval v souboji se Škodou a Stoch už zakončoval do odkryté branky. Zápas se prodlužoval o osm minut, protože ve druhé půli musel být přerušen kvůli pyrotechnice z kotle slávistů. Skóre už se nezměnilo, trenér Jindřich Trpišovský získal svoji první velkou trofej.

Výsledek finále zajímal i spoustu dalších klubů z popředí ligové tabulky.

Slavia si jako vítěz MOL Cupu totiž zajistila postup do základní skupiny Evropské ligy, což jí garantuje zisk kolem 70 miliónů korun. Pokud se však umístí v lize na příčkách zaručujících Ligu mistrů, čemuž vše nasvědčuje, půjde přímo do skupiny EL třetí tým z ligy. A pokud se Slavia udrží v lize mezi nejlepší čtyřkou, což je téměř jisté, půjde do kvalifikace Evropské ligy i pátý tým z ligy.

Oba soupeři se utkají zanedlouho ještě znovu, v 29. ligovém kole v Edenu.

Finále MOL Cupu v Mladé Boleslavi:
Slavia Praha - FK Jablonec 3:1 (2:1)
Branky: 14. a 39. Tecl, 89. Stoch - 34. Pernica. Rozhodčí: Zelinka - Pospíšil, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Frydrych, Ngadeu, Bořil, Sýlora - Jovovič. Diváci: 5000.
Slavia: Kolář - Frydrych (90. Kúdela), Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch (90. Danny), Hušbauer, Sýkora, Zmrhal - Tecl (82. Milan Škoda). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Hübschman (77. Chramosta) - Masopust (45. Jovovič), Trávník, Považanec, Hanousek (64. Diviš) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: