Hlavní obsah

Rusko - Slovensko 4:0Jasná záležitost! Rusové přejeli Slováky a stále mohou vyhrát skupinu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mamin 1 : 0
17. Gusev 2 : 0
59. Šalunov 3 : 0
60. Michejev 4 : 0
Záznam online reportáže

Kodaň

Hokejisté Ruska porazili v šestém zápase na mistrovství světa v Kodani Slovensko 4:0 a v úterý se utkají se Švédskem o první místo ve skupině A. Česká reprezentace postoupí do čtvrtfinále ze třetího místa. Slovensko je páté a do vyřazovací části se dostane pouze v případě, že na závěr porazí v úterý Bělorusko a aktuálně čtvrté Švýcarsko prohraje s Francií.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Gólová radost Nikity Guseva.

Článek

Olympijští vítězové z Pchjongčchangu položili základ k výhře v první třetině, kdy si vypracovali dvougólové vedení. Další dvě branky vstřelili při soupeřově závěrečné power play. Druhé čisté konto udržel Igor Šesťorkin, který ještě na turnaji neinkasoval.

V brance Slovenska tentokráte dostal šanci Čiliak a byl ústřední postavou první třetiny. Rusové měli výraznou střeleckou převahou a jen díky gólmanovi Brna i faktu, že Dacjuk trefil jen tyč, vydržel bezgólový stav až do 12. minuty.

Nakonec však sborná svůj tlak přetavila ve vedení. Nejprve Čiliaka překonal pohotově dorážející Mamin a poté po Dacjukově přihrávce Gusev. Na přelomu první a druhé třetiny Slováci přečkali dlouhou ruskou přesilovku pět na tři a v prostřední části zápasu vyrovnali hru.

Šesťorkin, který měl v první třetině jen dva zákroky, měl najednou mnohem více práce, spolehlivým výkonem však držel dvoubrankový ruský náskok. Dvojka Petrohradu nakonec udržela nulu a její spoluhráči při power play Slovenska upravili na konečných 4:0.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Kodaň):
Rusko - Slovensko 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Mamin (Sošnikov), 17. Gusev (Dacjuk, Zajcev), 59. Šalunov (Sošnikov), 60. Michejev (Barabanov, Šalunov). Rozhodčí: Lemelin (Rak.), Rantala (Fin.) - Kohlmüller (Něm.), Oliver (USA). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7732.
Rusko: Šesťorkin - Gavrikov, Kiselevič, Něstěrov, Zajcev, Jakovlev, Bereglazov, Trjamkin - Dadonov, Anisimov, Grigorenko - Gusev, Dacjuk, Kaprizov - Sošnikov, Šalunov, Mamin - Michejev, Kablukov, Barabanov - Bučněvič. Trenér: Ilja Vorobjov.
Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Jaroš, Ďaloga, Graňák, Fehérváry, Jánošík, Grman - Jurčo, Krištof, Nagy - Bakoš, Hovorka, Haščák - Svitana, Buc, Bondra - Kudrna, Marcinko, Cingel. Trenér: Craig Ramsay.

Reklama

Související témata: