Hlavní obsah

Je schopná dosáhnout čehokoliv. Mouratoglou věří, že Serena ovládne už French Open

Praha

Tentokrát žádné vypadnutí na začátku turnaje, ale rovnou vítězství celého French Open. Patrick Mouratoglou, kouč hvězdné Sereny Williamsové věří, že jeho svěřenkyně bude do Paříže skvěle připravená a slavný grandslam vyhraje. „Pracuje velice tvrdě a zlepšila se ve všech oblastech,“ pochvaluje si Mouratoglou.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová.

Článek

Po narození dcerky Alexis Olympie se na kurty vrátila už po půl roce. V Indian Wells se Serena Williamsová probojovala do třetího kola, v Miami neprošla přes první. Z dalších turnajů, které měla šestatřicetiletá tenistka v plánu, se ale odhlásila. Podle trenéra Patricka Mouratougla totiž bývalá světová jednička nebyla dostatečně připravená.

A tak začala v jeho akademii tvrdě makat. „Serena se zjevně vrátila velice brzy,“ přiznal na webu WTA Mouratoglou. „I když ještě nebyla zdaleka stoprocentní, byla to pro ni dobrá zkušenost. Uvědomila si, že má před sebou ještě mnoho práce, aby byla zase jako dřív,“ vysvětloval sedmačtyřicetiletý Francouz.

Během několika týdnů podle něj udělala velký pokrok. „Odhlásili jsme se Madridu a Říma, protože bylo potřeba, aby více trénovala. Pracuje velice tvrdě, zlepšuje se ve všech oblastech. Jsem velice spokojený a věřím, že bude výborně připravená na French Open,“ prohlásil Mouratoglou s tím, že slavný grandslam může ovládnout. „Serena je celý turnaj schopná vyhrát. Je schopná dosáhnout čehokoliv.“

„S týmem jsme jí sestavili speciální program zaměřený na kondici a stravu. Díky němu by se měla dostat do ideální formy. Povzbudivé také je, jak je nadšená, jakou má motivaci. Udělala za tu dobu impozantní pokrok. Už teď trefuje míče naprosto skvěle. Cílem je, aby se vrátila ještě silnější, než byla dříve,“ uzavřel Mouratoglou, kouč vítězky třiadvaceti grandslamů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články