Hlavní obsah

Můžete něco udělat s tím ptákem? prosil tenista o pomoc rozhodčího

Řím/Praha

Kromě fanoušků zamíří na zápasy občas i netradiční návštěvníci. Tentokrát se na kurty na turnaji v Římě zaletěl podívat racek a francouzský tenista Lucas Pouille byl z jeho přítomnosti trochu nervózní. „Můžete něco udělat s tím ptákem?“ žádal čtyřiadvacetiletý hráč umpirového rozhodčího.

Foto: Profimedia.cz

Lucas Pouille.

Článek

Zvířata na tenisových kurtech nejsou ničím neobvyklým. Loni v Miami na utkání mezi Tommym Haasem a Jiřím Veselým zavítal leguán. Ten se nejdříve usadil na tabuli, která ukazuje skóre. Německý tenista byl z jeho návštěvy naprosto nadšený a okamžitě si běžel pro telefon, aby si s ním udělal selfie. Ještěra poté pořadatelé vyhnali pomocí koštěte.

Dalším zvířecím návštěvníkem byla kočka. Ta si to na turnaji v Dauhá špacírovala rovnou na kurt, avšak hodně rychle pochopila, že by mohla přijít k újmě a raději utekla mezi fanoušky. Asi nejčastěji ale na tenis zavítají ptáci. Vyprávět o tom by mohl třeba Rafael Nadal, kterého loni opeřenec obtěžoval během utkání v Monte Carlu.

Ptáčkovi se z kurtu vůbec nechtělo a nedal se zahnat, a tak na pomoc sběrači vyrazil i samotný Nadal a zvíře přeci jen odletělo. Něco podobného si ve středu v Římě prožil Lucas Pouille. Francouzský tenista během pauzy mezi gemy požádal umpirového rozhodčího, aby s rackem něco udělal.

„Můžete něco udělat s tím ptákem? prosil Pouille. „Stále tady létá,“ usmíval se. „Co mám dělat?“ ptal se umpirový rozhodčí. „Mám s ním promluvit?“ tázal se dál a napodoboval ptačí zvuky. „Vidíš? Už odlétá,“ ukazoval na racka. „Myslím, že ho přitahovalo světlo,“ uzavřel rozhovor o zpestření zápasu rozhodčí. Racek čtyřiadvacetiletého Francouze ale natolik rozhodil, že utkání s Britem Kylem Edmundem prohrál ve dvou setech.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori