Hlavní obsah

Chardy - Berdych 7:6, 7:6, 1:6, 5:7, 6:2Berdych skončil na French Open v 1. kole! Kvitová nadělila kanára, postupují i další Češky

Aktualizováno

Hned čtyři čeští zástupci dnes bojovali na grandslamovém French Open. Dohrávku včerejšího zápasu nezvládl Tomáš Berdych. I když dotáhl manko 0:2 na sety na 2:2, v rozhodující sadě prohrál s domácím Jérémym Chardym 2:6. Na vítězné vlně byly naopak české tenistky. Jako první si zajistila postup do 3. kola dvouhry žen Petra Kvitová. Ta porazila Španělku Arrubarreneovou 6:0, 6:4. Po ní se z vítězství radovala Barbora Strýcová, která zdolala Rusku Makarovovou 6:4, 6:2. Postupuje i Kateřina Siniaková, jež otočila duel s Ukrajinkou Kozlovovou a po setech 6:7, 6:4, 6:4 bude hrát právě se Strýcovou.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

To nevyšlo. Nešťastný výraz Tomáše Berdycha po jednom z nepřesných úderů.

Článek
Fotogalerie

Berdych hned v prvním gamu dohrávky čelil pěti brejkbolům, ale dokázal se z nich dostat a následně na kurtu dominoval. Chardymu sebral obě podání a snížil na 1:2.

Čtvrtá sada byla vyrovnanější. Rozhodla jedenáctá hra, kdy při servisu domácího hráče za stavu 40:30 pro Berdycha uznala hlavní rozhodčí velice těsný míč ve prospěch sedmnáctého nasazeného. Chardyho kontroverzní výrok vykolejil a další hru prohrál čistou hrou, čímž Berdych srovnal na 2:2.

O osudu rozhodující sady rozhodla šestá hra, při které Berdych přišel o servis, což zopakoval i v osmém gamu.

Dvaatřicetiletý Berdych se rozloučil s grandslamovým turnajem hned na úvod poprvé od roku 2013, kdy se mu to stalo právě v Paříži a ani na čtvrtý pokus se nedočkal první letošní výhry na antuce. Z českých hráčů zbyl v pavouku mužské dvouhry už jen Adam Pavlásek.

Kvitová v prvním setu jasně vládla a za čtyřiadvacet minut uštědřila Arruabarreneové kanára. Ve druhém už tolik nedominovala, jelikož se mnohem více dopouštěla nevynucených chyb. Tím dostala Španělku do hry. Nicméně v devátém gamu čistou hrou sebrala česká hráčka soupeřce servis a následně duel ukončila.

Rodačka z Fulneku od turnaje v Praze neprohrála a svou sérii natáhla na třináct výher v řadě. Ve třetím kole ji čeká Estonka Kontaveitová.

Duel Strýcové s Makarovovou nabídl plno nevynucených chyb na obou stranách. Klíčovým gamem prvního setu byla devátá hra, ve které Makarovová (už potřetí) ztratila servis. Česká tenistka pak čistou hrou set doservírovala. Ve druhém už byla Strýcová na podání stoprocentní a po pětatřiceti minutách využila esem první mečbol.

Nasazená šestadvacítka postupem do 3. kola vyrovnala své pařížské maximum. V něm narazí na krajanku Siniakovou.

Ta až po třísetovém boji vyřadila Ukrajinku Kozlovovou. Siniaková sice ztratila první sadu v tie-breaku, ale poté přemožitelku loňské vítězky Ostapenkové z prvního kola, dokázala udolat dvakrát 6:4.

French Open v Paříži (antuka, dotace 39 miliónů eur):
Ženy Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (8-ČR) - Arrubarrenaová (Šp.) 6:0, 6:4
Makarovová (Rus.) - Strýcová (26-ČR) 4:6, 2:6
Kozlovová (Ukr.) - Siniaková (ČR) 7:6 (7:4), 4:6, 4:6
Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Melicharová (13-ČR/USA) - McHaleová, Pcheng Šuaj (USA/Čína) 6:4, 2:6, 7:6 (7:3),
Šafářová, Kuzněcovová (ČR/Rus.) - Vondroušová, Bencicová (ČR/Švýc.) 6:2, 6:4,
Voráčová, Townsendová (ČR/USA) - Cakarevicová, Ponchetová (Fr.) 6:4, 6:1.
Muži: Dvouhra - 1. kolo:
Chardy (Fr.) - Berdych (17-ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (10:8), 1:6, 5:7, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Demoliner, Gonzalez (Braz./Mex.) - Jebavý, Vasilevskij (ČR/Běl.) 7:6 (7:5), 6:7 (8:10), 7:6 (7:2).
Zápasy ostatních tenistů zde.

Reklama