Hlavní obsah

Šafářová - Plíšková 6:3, 4:6, 1:6Plíšková vyřadila další krajanku, narazí na Rusku. Mezi muži už bez Čechů

Paříž/Praha
Aktualizováno

Poslala ze hry další krajanku. Bývalá světová jednička Karolína Plíšková po Barboře Krejčíkové vyřadila ve druhém kole French Open Lucii Šafářovou. Ta první set vyhrála 6:3, ve druhém už uspěla favoritka 6:4 a ve třetím to v jejím podání byla smršť s výsledkem 6:1. Poslední český mužský zástupce Adam Pavlásek se světovou dvanáctkou Diegem Schwartzmanem rychle prohrál 1:6, 3:6, 1:6.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Karolína Plíšková při utkání druhého kola French Open s Lucií Šafářovou.

Článek
Fotogalerie

Další české derby. A znovu s vítěznou Karolínou Plíškovou. Favoritka ve čtvrteční bitvě s krajankou skoro dva sety hledala rytmus na servisu i v pohybu. Finalistka French Open z roku 2015 Šafářová toho dokázala využít. Hrála svižněji, pestřeji, dvakrát vzala Plíškové servis a mířila za překvapením.

I ve druhém setu tahala Plíšková dlouho za kratší konec. V páté hře musela trefit forhendem roh dvorce, aby odvrátila brejkbol a od té doby byla na servisu jistější. Naopak Šafářová, která se po nemoci vrátila na kurty po čtvrtroce minulý týden a je 53. v žebříčku, začala ztrácet. Od stavu 4:4 získala Plíšková pět her v řadě a duel rozhodla.

Plíšková nakonec nastřílela třináct es, tři v poslední hře, a může myslet na obhajobu loňského semifinále. Její příští soupeřkou bude Ruska Maria Šarapovová. Dvojnásobná vítězka turnaje porazila Chorvatku Donnu Vekičovou 7:5 a 6:4.

Po vyřazení Tomáše Berdycha a Jiřího Veselého v prvním kole hájil čest českého mužského tenisu v Paříži už jen Pavlásek. Do hlavního pavouka se probil z kvalifikace a v prvním kole si poradil s 81. hráčem světa Mirzou Bašičem z Bosny.

Na mnohem těžší kalibr nestačil. S argentinskou jedničkou a světovou dvanáctkou Schwartzmanem český hráč z konce druhé stovky žebříčku ve vůbec prvním vzájemném zápase prohrál hladce za necelých devadesát minut.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 39 miliónů eur):
Ženy
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Karolína Plíšková (6-ČR) 6:3, 4:6, 1:6
Čtyřhra - 1. kolo:
Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Lapková, Olaruová (Běl./Rum.) 5:7, 6:3, 6:2.
Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) - Kičenoková, Curenková (Ukr.) 6:4, 3:6, 6:1,
Rybáriková, Kužmová (SR) - Hradecká, Blinkovová (ČR/Rus.) 6:1, 6:7 (4:7), 7:5.
Muži
Dvouhra - 2. kolo:
Schwartzman (11-Arg.) - Pavlásek (ČR) 6:1, 6:3, 6:1
Smíšená čtyřhra
1. kolo:
Cabal, Spearsová (Kol./USA) - Matkowski, Peschkeová (Pol./ČR) 5:7, 6:4, 11:9
Demoliner, Martínezová (Braz./Šp.) - J. Murray, Siniaková (4-Brit./ČR) 6:2, 4:6, 10:5.
Výsledky dalších zápasů

Reklama

Související témata: