Hlavní obsah

Po dvou letech je nejlépe placeným sportovcem opět Mayweather

New York

Americký boxer Floyd Mayweather je opět nejlépe placeným sportovcem světa. Podle magazínu Forbes si za uplynulý rok vydělal 285 miliónů dolarů, z toho 275 miliónů inkasoval za srpnový zápas s šampiónem smíšených bojových umění Conorem McGregorem. Jeho poražený soupeř je s 99 milióny čtvrtý za fotbalisty Lionelem Messim (111 miliónů) a Cristianem Ronaldem (108). Čeští sportovci v nejlepší stovce chybějí.

Foto: QWERT Boxing

Floyd Mayweather v Praze

Článek

Ronaldo kraloval ekonomickému žebříčku v předchozích dvou letech, nyní se na trůn vrátil Mayweather, který v té době neboxoval. Nejlépe vydělávajícím sportovcem roku se stal počtvrté.

Mistr světa formule 1 Lewis Hamilton je dvanáctý, dlouholetý král finančního pořadí golfista Tiger Woods šestnáctý a sprinter Usain Bolt, který loni v srpnu ukončil atletickou kariéru, pětačtyřicátý. Ženy i čeští sportovci v nejlepší stovce chybějí.

Forbes sestavuje pořadí podle celkových příjmů sportovců od června do června. Zahrnuty jsou platy, bonusy, startovné, prize money, příspěvky od sponzorů, příjmy z reklamy i další zisky. Od roku 2001 žebříčku vévodili pouze Woods, Mayweather a Ronaldo.

Nejlépe placení sportovci světa podle Forbesu (v miliónech USD):
1. Floyd Mayweather (USA/box) 285
2. Lionel Messi (Arg./fotbal) 111
3. Cristiano Ronaldo (Portug./fotbal) 108
4. Conor McGregor (Ir./bojová umění) 99
5. Neymar (Braz./fotbal) 90
6. LeBron James (USA/basketbal) 85,5
7. Roger Federer (Švýc./tenis) 77,2
8. Stephen Curry (USA/basketbal) 76,9
9. Matt Ryan (USA/americký fotbal) 67,3
10. Matthew Stafford (USA/americký fotbal) 59,5

Reklama