Hlavní obsah

Budějovice uspěly v souboji o první místo extraligy

LITVÍNOV

Hokejisté Českých Budějovic porazili v nedělním šlágru 20. extraligového kola Litvínov 3:2 na jeho ledě a upevnili si tak vedení v soutěži. Zápas rozhodla branka Petra Gřegořka v přesilové hře 28 vteřin před koncem druhé třetiny. Severočeši tak doma zaváhali poprvé po pěti zápasech.

Článek

Domácí podporováni více než šesti tisíci diváky tradičně dobře, hned v úvodu hráli dokonce dvojnásobnou přesilovou hru. Ale bez využití. Chemici měli převahu až do poloviny dvanácté minuty, kdy se Jihočeši vymanili z jejich tlaku. A krátce na to i otevřeli skóre zápasu, když se po kombinaci s Květoněm prosadil Hřebejk, který prostřelil hradbu těl před sebou i brankáře Hübla.

Na začátku druhé části to byli znovu hosté, kdo se radoval ze vstřeleného gólu. K odražené střele Tomana se dostal Šimánek a propálil litvínovského gólmana. Na začátku 27. minuty vrátil domácí zpět do hry parádní trefou obránce Skuhrovec. Když o dvě minuty později srovnal druhou brankou v sezoně Sklenička, byli Litvínovští znovu na koni.

Jenže nevyužili další dvojnásobnou přesilovku a navíc v závěru třetiny se sami museli dvojnásobnému oslabení bránit. V době, kdy se vrátil na led první vyloučený Bednařík, dostal se k odraženému puku Gřegořek a vstřelil třetí branku Českých Budějovic.

Do posledního dějství šli hosté s cílem udržet vedení, zatímco domácí se snažili mohutným tlakem srovnat stav. Střelecky však vyšli naprázdno a k vyrovnání Litvínovu nepomohl ani závěrečný nápor, ani více než minutová hra bez brankáře. Na další oslavu v režii Jiřího Šlégra tak tentokráte na stadionu Ivana Hlinky nedošlo.

Chemopetrol Litvínov - Mountfield České Budějovice 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
Branka a nahrávka: 27. Skuhrovec (Jánský), 30. Sklenička (Jánský) -14. Hřebejk (L. Květoň), 23. Šimánek (Toman), 40. Gřegořek. Rozhodčí: Blecha - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 9:9, navíc Kotrla (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6358.
Litvínov: J. Hübl - Hranáč, Šlégr, Punčochář, Skuhrovec, Gýna, Nikolov, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Prorok - Trávníček, Branda, Benda - Bednařík, Kopecký, Lukeš - Jánský, Sklenička, Jenáček. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
České Budějovice: Chábera - Gřegořek, Macháček, Vydarený, Posmyk, Toman, Kutlák - V. Hübl, Brabenec, M. Hudec - Veselý, Vak, Kotrla - V. Nedorost, Sailer, Šimánek - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec