Hlavní obsah

Holky jsou v dosahu i pro takovou bábu, uklidňovalo Špotákovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roztáhla ruce a roztleskala fanoušky, z nichž řada dorazila na kladenské Sletiště přišla právě kvůli ní. Však už nebude moc šancí vidět na vlastní oči oštěpařskou světovou rekordmanku Barboru Špotákovou. Svou rozlučkovou sezonu začala průměrným výkonem 58,70 m a sedmým místem, ale s pozitivními zjištěními.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková a její pokus na atletickém mítinku Kladno hází 2022.

Článek
Fotogalerie

Ve čtyřiceti letech nechce riskovat větší zranění, i proto se kvůli bolesti v lýtku omluvila ze Zlaté tretry i Memoriálu Josefa Odložila. Ale mítink Kladno hází dvojnásobné olympijské vítězce krásně zapadal do programu na rozzávodění před sobotní Diamantovou ligou v Paříži.

Nakonec oproti plánu absolvovala všech šest pokusů, výš než na sedmé místo se v nabité konkurenci nedostala. „Metrově nic moc, ale vypadá to hůr, než jaké to je,“ tvrdila. „Při rozcvičování jsem tohle házela lehce každým hodem, ale pak jsme čekaly dvacet minut, než začne závod a úplně to ze mě spadlo,“ posteskla si nad posunutým programem mítinku.

A tak ji tolik netrápilo, že šest soupeřek bylo lepších. Vítězství brala Japonka Haruka Kitagučiová připravovaná českým koučem Davidem Sekerákem za 61,97 m. „Holky jsou rozzávoděné. A furt to nejsou žádné metry, to já v jejich věku…“ usmála se Špotáková.

„Pořád jsou v dosahu i pro takovou bábu,“ pokračovala dobře naladěná oštěpařka. „Věřím, že na tyhle metry rozhodně mám. Kdyby házely za 65 metrů každým hodem, tak je to něco jiného,“ vykládala po svém prvním závodě po devítiměsíční pauze.

Věděla, že důležitější závody přijdou a tím nejdůležitějším pro ni je srpnové mistrovství Evropy v Mnichově, kdy se po dvaceti letech vrátí na místo své premiérové reprezentační akce mezi dospělými.

A vzestup by chtěla potvrdit už v sobotu v Paříži, kam se vypraví i s Nikolou Ogrodníkovou, v Kladně pátou. „Zůstala jsem zdravá, tam už nebudu tak opatrná. A věřím, že závod blbec, kdy jsem házela v rozcvičování dál než v závodě, jsem si vybrala,“ doufala.

Reklama

Související témata: