Hlavní obsah

Boston - Miami 102:82Stav série 2:2Boston razantním nástupem přehrál Miami a vyrovnal semifinálovou sérii

Basketbalisté Bostonu vyrovnali semifinále NBA s Miami na 2:2 na zápasy. Ve čtvrtém duelu na domácím hřišti si po razantním nástupu už v první čtvrtině vytvořili náskok 22 bodů a utkání následně bez potíží dovedli k výhře 102:82. Jayson Tatum k tomu přispěl 31 body. Klíčový pátý zápas se hraje v noci ze středy na čtvrtek v Miami.

Foto: Paul Rutherford, Reuters

Jayson Tatum (0) z Bostonu při utkání s Miami.

Článek

Boston věděl, že musí doma vyhrát, pokud chce mít reálnou šanci na postup. A začátek utkání podle toho vypadal, když Celtic v úvodu vedli 26:4. Miami minulo 15 z úvodních 16 střel a za prvních osm minut hry dalo jediný bod. Už po první čtvrtině tak bylo v podstatě jasno o vítězi.

"Věděli jsme, jak moc důležité utkání to je. Proto jsme do něj vstoupili s ještě mnohem větším nasazením a naléhavostí," řekl Tatum. "Je srovnáno, takže teď se z toho stává série na dvě výhry ze tří zápasů. Podle toho musíme příští zápas zvládnout a ne jen zabrat, až zase budeme prohrávat. Musíme hrát se stejnou energií jako dnes," uvedl kouč Bostonu Ime Udoka.

Boston postupně navýšil vedení až na 32 bodů. Miami pak už šetřilo své opory a nechalo hrát náhradníky, kteří v závěru alespoň kosmeticky zmírnili porážku. A to hlavně zásluhou Victora Oladipa, který byl s 23 body nejlepším střelcem Heat.

"Vletěli na nás. Nemá smysl hledat výmluvy, prostě nás dnes přehráli. Vůbec jsme se nedostali do hry," připustil kouč Miami Erik Spoelstra. Mohl už sice využít Jimmyho Butlera, který z předchozího utkání odstoupil pro zranění, ale velkou část jeho kádru limitovaly zdravotní problémy. Nejlepší náhradník Tyler Herro dokonce ani nenastoupil. Bostonu zas chyběl rozehrávač a nejlepší obránce sezony Marcus Smart.

Finále Východní konference play off NBA - 4. zápas:
Boston - Miami 102:82, stav série 2:2.

Reklama

Související témata: