Hlavní obsah

Basketbalista Peterka skončil ve Würzburgu a přesouvá se do Turecka

Basketbalový reprezentant Martin Peterka opouští Würzburg, za který odehrál jen čtyři bundesligové zápasy. S německým klubem se domluvil na ukončení smlouvy, kterou v září podepsal do konce této sezony. Podle webu Würzburgu má namířeno do Turecka, hrát bude za tým Merkezefendi. Klub z Denizli informaci potvrdil na sociálních sítích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Martin Peterka na archivním snímku.

Článek

Peterka přišel do Würzburgu po dvou letech strávených v Braunschweigu. Na angažmá se dohodl během zářijového mistrovství Evropy. V týmu však nedostával tolik příležitostí. V posledních dvou zápasech chyběl v sestavě úplně, protože se nevešel do kvóty cizinců.

Nyní se vedení Würzburgu rozhodlo přivést ještě chilsko-amerického pivota Nica Carvacha jako náhradu za dlouhodobě zraněného Philippa Hartwiche. Bývalá opora Nymburka Peterka měl ve čtyřech ligových utkáních průměry pět bodů a 3,5 doskoku.

"Měli bychom příliš mnoho zahraničních hráčů, proto jsme se rozhodli umožnit Martinu Peterkovi přestup, jelikož nebyl se svou rolí spokojen," uvedl manažer Würzburgu Krešimir Lončar.

Český pivot pomůže jedenáctému týmu ligové tabulky zaplnit mezeru po zranění polského reprezentanta Tomase Giela, který si zlomil ruku a bude dva měsíce mimo hru. Poprvé by se mohl v dresu Merkezefendi představit v sobotním utkání proti Besiktasi Istanbul.

Reklama

Související témata: