Hlavní obsah

LA Lakers - Philadelphia 101:109Philadelphia bez Embiida zdolala v NBA oslabené Lakers

New York

Basketbalisté Philadelphie zvítězili v NBA na palubovce úřadujících šampionů Los Angeles Lakers 109:101. Proti svému bývalému týmu, kterému chyběly zraněné opory LeBron James a Anthony Davis, se zaskvěl 28 body střelec Danny Green, jenž trefil osm trojek z 12 pokusů. Na druhé straně zaznamenal 25 bodů a devět doskoků Kyle Kuzma.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Nikola Vučevič bude spoluhráčem Tomáše Satoranského

Článek

Sixers, kteří vedou Východní konferenci, zvítězili navzdory absenci Joela Embiida, jehož trápí zraněné koleno. Oba týmy před utkáním uctily minulou ticha zesnulou legendu NBA Elgina Baylora. Green s pivotem Dwightem Howardem navíc obdrželi své prsteny za vítězství v minulém ročníku.

Green měl silnou motivaci uspět. Z Lakers po loňské sezoně odešel proto, aby si tým mohl dovolit angažovat Dennise Schrödera, jenž ve čtvrtek nasbíral 20 bodů a sezonní maximum 11 asistencí. Až přemotivovaný byl Howard, který se nechal ve druhé části po druhé technické chybě vyloučit.

Přesto Sixers, za které ještě nenastoupila nová posila z Oklahoma City George Hill, zvítězili počtvrté v řadě, když 19 body přispěl Seth Curry a 17 body Tobias Harris. Loňští šampioni prohráli počtvrté za sebou a ze čtvrté pozice v Západní konferenci ztrácejí na první Utah už pět zápasů.

Atraktivní duel v Miami zvládl lépe Portland, který zvítězil 125:122. O výhře rozhodl hvězdný Damian Lillard vteřinu před koncem třemi trestnými hody po faulu veterána Trevora Arizy. Celkem Lillard zaznamenal 22 bodů a devět asistencí, zářil také C.J. McCollum s 35 body a osmi asistencemi.

Heat, za které dali po 29 bodech Tyler Herro a Bam Adebayo, byli s posledním verdiktem sudích velmi nespokojeni. "Viděli jsme to jinak. Škoda, šlo o skvělý zápas s nešťastným koncem. Všichni si přáli prodloužení, na druhou stranu Lillard je jedinečný hráč," řekl diplomaticky kouč Miami Erik Spoelstra.

Adebayo, jenž trefil 13 z 16 pokusů, přidal k 29 bodům i devět doskoků, sedm asistencí a pět bloků. I díky jeho výkonu se Heat vyrovnali s absencí Jimmyho Butlera a Gorana Dragiče.

Nejlepším střelcem čtvrtečních zápasů se stal De'Aaron Fox, který Sacramentu pomohl osobním maximem 44 body a sedmi finálními přihrávkami k triumfu 141:119 nad Golden State. Mladý rozehrávač je ve formě. Alespoň 40 bodů si připsal podruhé v sezoně a nejméně 30 bodů v šesti z posledních 10 zápasů.

Richaun Holmes pomohl Kings k pátému vítězství z posledních šesti utkání 25 body a 11 doskoky, Tyrese Haliburton přidal 21 bodů včetně osobního maxima šesti trojek. Warriors, jimž chyběl kvůli naražené kostrči Stephen Curry, nestačilo 26 bodů a 10 doskočených míčů Andrewa Wigginse.

I bez Kawhiho Leonarda Los Angeles Clippers uspěli v San Antoniu, kde zvítězili 98:85. S 28 body včetně pěti trojek zářil Reggie Jackson, 24 bodů a 13 doskoků přidal Paul George. New York zdolal Washington 106:102 i díky 27 bodům Aleca Burkse. Za Wizards nasbíral 26 bodů Bradley Beal, 21 bodů přidal Rui Hačimura.

Výsledky zápasů NBA:
LA Lakers - Philadelphia 101:109
Miami - Portland 122:125
New York - Washington 106:102
Sacramento - Golden State 141:119
San Antonio - LA Clippers 85:98

Reklama