Hlavní obsah

TEST: Běžecké kraťasy Reebok 2-in-1 Running Short ‒ zase o krok dál

René KujanSport.cz

Slunce nám už začíná dopřávat pořádné dávky svých paprsků, až to vypadá, že po zimě na jaro úplně zapomnělo a najelo rovnou do letního módu. Ať je to, jak chce, doba je prostě zralá na zkrácení nohavic na minimum. Zdá se, že obliba běžeckých šortek typu „dva v jednom“ přetrvává, a tak se podíváme, co má na novou sezonu v tomto šuplíku od prádelníku nachystáno Reebok.

Foto: Reebok.com

Běžecké kraťasy Reebok 2-in-1 Running Short

Článek
Fotogalerie

Dvojité šortky se zpravidla vyskytují ve dvojím provedení. Jednoduše řečeno najdete uvnitř slipy, nebo trenýrky. Tohle je ten druhý případ. Vnitřní vrstvu tvoří elasťáky do půlky stehen. Elasťáky jsou pak spojeny s volnými a poněkud kratšími šortkami pouze v oblasti stahování u pasu.

Vzniká tak zajímavě vypadající hybrid. Hlavním úkolem vnitřních elasťáků je odvádět pot co možná nejdál a zároveň všechno mírně kompresit, aby nedocházelo k odřeninám kvůli vzájemnému tření dvou tělesných součástek o sebe nebo mezi součástkou a textilem. Vnitřní elastické kraťasy přesahující svou délkou venkovní trenýrky tak zároveň zabraňují plandajícím trenkám způsobovat jakýkoli diskomfort.

V pase najdete prošívanou gumu a uvnitř jednoho z tunýlků pružnou stahovací tkanici. Z ní na vás z útrob kalhot nekoukají dva konce, které můžete zašmodrchat do gordických uzlů a se pak v případě nejvyšší toaletní nouze nevysoukat z gatí, ale pouze průběžné očko. Sice se nezamotáte, ale v případě potřeby nějaké obšírnější adjustace vyvstane pseudo-nerudovská otázka Co s ním? Musíte na očku provést uzel v takové délce, abyste ho nemuseli rozmotávat při každém svlékání a zároveň vám trenky při běhu nespadly, když si do kapsičky umístíte cestou nalezený vzorek horniny.

À propos kapsička. V tomto směru jsou na můj vkus trenýrky poněkud podvybavené. Jedinou kapsičku, kterou na nich najdete, je malá zadní na pravé straně. Je sice krásně vybavena takzvaným skrytým zipem, ale kvůli své velikosti pobere jen malé klíče od domu. Nenacpete do ní ani telefon, ani balení papírových kapesníků.

PLUSY
lehké a vzdušné
kapsička na zip
reflexní prvek
MÍNUSY
jedna malá kapsička může být pro někoho málo
HMOTNOST
169 gramů
CENA
1299 korun

Stále zajímavější věci nacházím u šortek na jejich vnější straně. Tady je umělohmotná tkanina z kombinace polyesteru a elastanu, která ale jak na pohled, tak na dotek působí velice „přírodním" dojmem. Je jemná, lehounká a vzdušná. Až při bližším pohledu a nejlépe proti světlu zjistíte, že je spředená do malých čtverečků s různou hustotou řádek, takže vzniká taková prodyšná síťovina působící ovšem zvenčí jednolitým dojmem. Vnější trenky ještě oplývají většími rozparky po stranách a reflexním logem výrobce na levém stehně.

Vnitřní šortky jsou ze šesti panelů a svými švy se snaží vyhnout nejcitlivějším místům. Švy jsou ploché, nicméně působí dojmem, že kdyby byly našity obráceně, budou elasťáky na těle příjemnější.

Reklama