Hlavní obsah

TEST: Běžecké trenýrky Reebok Running Graphic Board Short do horkých dní

René KujanSport.cz

Ty tam jsou naštěstí doby, kdy jediné sportovní trenýrky na trhu byly ty červené se zařezávajícími se švy. Ani první trenky, z nichž vykukovaly nohy ještě v oblastech, kterým se nedá úplně říkat nohy, nebyly zcela to pravé. Módní trendy a sportovní funkcionalismus konečně dospěly k rozumnému kompromisu. Je libo pohodlné trenýrky, které jsou zároveň zcela na tělo i naprosto volné? Z chladivých materiálů? A co třeba tyhle?

Foto: Reebok.com

Běžecké trenýrky Reebok Running Graphic Board Short: pro běhání v horkých dnech.

Článek
Fotogalerie

Trenky, nebo jim také můžeme říkat kraťasy, jsou z řady 2 v 1. Výrobce se vynasnažil spojit výhody obou řešení ‒ elastického i volného střihu ‒ do jednoho produktu a naservírovat běžcům funkčnost navíc v líbivých barvách.

Vnitřek tvoří elastické trenky do půli stehen. Jsou složeny z celkem šesti panelů sešitých výhradně plochými švy, takže není pochyb o tom, že velmi dobře padnou. Elastický materiál zabraňuje odírání choulostivých míst a jeho vlastnosti podporují povrchové odpařování potu a tím ochlazování znavených stehen.

Vnější trenky utváří tenký, lehounký prodyšný materiál, jehož prodyšnost je na pravém boku podpořena precizní perforací pomocí laseru. Vnější vrstva je z pěti panelů, ten mezi nohama je navíc síťovaný. Trenýrky přiléhají jen velmi volně. Když si představíte problémy, které by mohlo přinášet nošení pouze takových trenek, jste rádi, že mají ještě vnitřní vrstvu, jež zakrývá vše potřebné. Totéž platí i obráceně.

V anglicky mluvících zemích se příliš odvážné trenky, nechávající bujnou fantazii přebít drsnou realitou, označují jako „pedo-shorts", tedy „kraťasy pro pedofily". Ani do této kategorie nechcete patřit, a proto jste rádi, že veskrze pohodlné a funkční kraťasy mají i ty vnitřní elasťáky. Zkrátka obě varianty mají svá pro a proti a nejlépe fungují v kombinaci, jako je tato.

PLUSY
lehké a vzdušné
z chladivých materiálů
zpevněné výstupy stahovací šňůrky
větrání řezané laserem
reflexní logo
MÍNUSY
bez kapsičky
HMOTNOST
137 gramů
CENA
pod 1200 korun

Obě vrstvy k sobě pojí jen třícentimetrový gumový pas, jímž navíc probíhá plochá stahovací šňůrka s natištěnými motivačními hesly. Šňůrku z jejího místa nevytáhnete ani omylem, v zadní části je pevně přišitá. Obšívané dírky, kterými tkanice vychází v přední části ven, jsou navíc zpevněny našitými výztuhami, takže nehrozí jejich vytržení, ani kdybyste se rozhodli pověsit se za ně na nejbližší telegrafní sloup.

Levá polovina kraťasů má pestrobarevný potisk, v dolní části také logo výrobce v reflexní úpravě. Pravá polovina je vyvedena v prosté černi. Poběhání je v nich velmi příjemné a jejich dobré absorpční a chladivé schopnosti je předurčují pro použití v horkých letních dnech. Snad jediné, co opravdu zamrzí, je absence jakékoli kapsy, byť třeba jen malé na klíč od bytu.

Reklama