Hlavní obsah

TEST: Odolejte větru s dámskou bundou Puma Graphic Woven Jacket

Andrea WildlaeuferováSport.cz

Také už jste si, milé dámy, myslely, že jaro klepe na dveře a bundu na běh můžete schovat do skříně? Jaká však zrada od meteorologů! Naopak, na teplo si ještě chvíli počkáme, a proto tuhle pěknou bundu od Pumy užijete ještě teď dosyta.

Foto: Andrea Wildlaeuferová, Sport.cz

Bunda Puma Graphic nejen dobře funguje, ale i vypadá

Článek
Fotogalerie

Běžecká bundička Graphic Jacket je jako stvořená pro jarní běhání. Výrobce použil technologii Wind Cell, která vás ochrání před větrem. Bunda však odolá i menšímu dešti. Výhodou je, že se díky speciální úpravě bunda nelepí na tělo tolik jako jiné větrovky. A také velmi rychle schne. Odvětrávání zajišťují průduchy v horní části zad. Černobílá proužkovaná vrchní část bundy totiž není k bílé spodní části přišita napevno, ale jsou zde čtyři širší průduchy, díky kterým může vzduch proudit ven a vy se tak v bundě nezapaříte.

V dolní části zad se nachází malá kapsa, kam uložíte klíče, mp3 přehrávač, mobil apod. A co víc, do této malé kapsy se dá zároveň celá bunda sbalit! Malý lehký balíček se vejde do každého batohu či kapsy a umožní vám vzít si bundu s sebou například na delší výběhy, kde se rychle může změnit počasí. Díky přišitým poutkům na gumičku si sbalenou bundu můžete navléknout třeba i na zápěstí. Nezbytnosti můžete rovněž uložit do dvou velkých předních kapes. Ty sice nejsou na zip, ale rukavice nebo kapesníky do nich schováte raz dva.

Další vychytávku představuje silikonové poutko na sluchátka, přišité z vnitřní strany bundy pod límcem. Sluchátka stačí protáhnout poutkem a už se vám nestane, že se budou posouvat sem a tam s každým krokem při běhu. Pokud jako já běháte zásadně s hudbou, věřte, že to velmi oceníte a šňůra od sluchátek už vám nebude tolik překážet. Na mp3 přehrávač nebo mobil slouží zadní kapsa na zip, která má z vnitřní strany dírku určenou právě na sluchátka.

Já sama bundu nevyužívám jenom na běh, vyzkoušela jsem ji i při běžkování na horách, kde jsem ve větším větru velmi ocenila její funkční vlastnosti. Přestože byl na otevřených pláních vítr dost silný, bunda udržela příjemnou tělesnou teplotu. Další plus podle mého názoru představuje vysoký límec. Nerada nosím kromě bundy navíc ještě šátek kolem krku. Graphic Jacket na krku přiléhá těsně, takže žádný šátek už není potřeba a vítr vás za krkem neofoukne. Límec je navíc z vnitřní strany podšitý příjemným materiálem a nikde nedře.

PLUSY
ultra lehká bunda
snadno sbalitelná do kapsy
pěkný střih a vzhled
rychleschnoucí materiál
MINUSY
uchycení sbalené bundy na zápěstí pomocí gumičky není úplně příjemné
CENA
doporučená: 2299 korun

Na bundě se nachází několik reflexních prvků: na obou rukávech, na zadní kapsičce a vpředu je reflexní samotné logo Puma. Rovněž jezdec zipu je reflexní. Výhodou pro nás dámy je pěkný střih à la slim fit, ve kterém je bunda provedena. Projmutí v pase dělá běžkyním pěknou postavu, to se ví... V Graphic Jacket zkrátka nebudete vypadat jako v ne tak povedených bundách střihu „pytel".

Graphic Jacket je ideálním parťákem do větrného počasí. Využijete ji od jara do podzimu pro své výběhy nebo jako záložní vrstvu, kterou sbalíte do malého balíčku a vezmete s sebou. V této černobílé slušivé bundě od Pumy při běhání rozhodně zabodujete!

Reklama

Související témata: