Hlavní obsah

„Bestie“ se do toho opřela! Železný Mike do starého železa rozhodně nepatří

Kdo od zápasu Mika Tysona s Royem Jonesem jr. čekal pouhou exhibici, mýlil se. Oba veteráni šli do zápasu na plno a ač bitva legend podle oficiálního verdiktu skončila remízou, aktivnější byl rozhodně Železný Mike, který rozdal i řadu tvrdších úderů. Tomuto souboji předcházel ještě jeden unikátní střet – youtubera Jaka Paula a basketbalisty Nata Robinsona, který nabídl KO ve druhém kole.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Mika Tysona s Royem Jonesem Jr.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Zápas, na který řada fanoušků netrpělivě čekala, nenabídl jen nějaké pošťuchování. Jak čtyřipadesátiletý Tyson, tak jedenapadesátiletý Jones jr. šel do souboje naplno. Ani jednomu se ze začátku nelíbil systém osmi kol po dvou minutách místo tří, ale Jones za něj byl nakonec asi rád. Na Tysonovi totiž bylo vidět, že sil v posledních vteřinách má na rozdávání.

Železný Mike nestál v ringu 15 let, jeho soupeř ukončil kariéru teprve předloni v únoru. Přesto měla Bestie ve střetu navrch. Jones si držel v zápase ruce hodně dole, ale Tysona to nerozhodilo, na údery zespoda byl zvyklý.

Ve druhém kole se snažil Jones svými tanečky Tysona utahat, ale ten se nedal. V klinči ho bil hlava nehlava. I nadále byl Tyson aktivnější, jeho údery především na břicho a zvedáky musely Jonese hodně štípat. Ten své údery mířil spíše na obličej.

Jones se snažil hodně svazovat, ale ani v klinči Bestie nepolevila. Kondičně na tom byla mnohem lépe. V šestém kole mu ale přeci jen začal také docházet dech. V posledním osmém kole se Jones probudil a začal Tysonovi oplácet a tancoval po ringu, jak to dělal celou kariéru. Zápas skončil opět v klinči a i když na body by jasně vyhrál Tyson, sudí rozhodli o tom, že bitva skončila remízou.

Legendární Tyson po zápase řekl, že i když je vyčerpaný, stoprocentně si zápas zopakuje. "Mám radost, že jsem odboxoval všech osm kol," řekl. V pozápasovém rozhovoru neskrývali oba sopupeři spokojenost. "Nebojujeme proto, abychom získávali tituly, ale pomáhali lidem," připomenul Tyson, který celý svůj honorář dá na charitu. Železný Mike nezapomněl ocenit svého soupeře Jonese.

Bitvě legend předcházel střet popuárního youtubera Jacka Paula, který ve druhém kole pravým hákem knocoutoval Nata Robinsona, bývalého rozehrávače NBA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: