Hlavní obsah

Boj. Oktagon zalepil díru po Vémolovi s Kinclem a chystá předčasný ohňostroj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní poslední turnaj v bojových sportech na domácí scéně je tady. 30. prosince s ním do pražské O2 areny přijíždí největší tuzemská organizace Oktagon MMA, která několik týdnů před jeho konáním musela například řešit zrušenou odvetu mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem. Pořádnou díru do karty turnaje s pořadovým číslem 38 se povedlo zalepit, diváci v největší české hale tak budou sledovat další rezonující jména ve světě MMA.

Foto: Oktagon MMA

Václav Mikulášek (vlevo) a Gábor Boráros během veřejného vážení před turnajem Oktagon 38.

Článek
Fotogalerie

V hlavním zápase se představí český bojovník Filip Macek, kterému se před několika dny na poslední chvíli změnil soupeř a z místo avizované odvetné bitvy s šampionem Jonasem Magardem si to rozdá o prozatímní titul bantamové divize se zápasníkem UFC Gustavem Lopezem. „Chci titul vyhrát, myslím si, že to dopadne," předpovídá Macek, pro kterého se bude jednat již o třetí šanci zabojovat o mistrovský pás.

Zajímavé bude sledovat i jediný zápas pod pravidly undergroundu. Právě částečnou záplatou nad zrušenými duely bude střet mezi MMA šampionem Losenem Keitou a legendárním slovenským postojářem Milanem Palešem. „Mělo by to být tak, že Milan je favorit. Moc nechápu bookmakery, kteří mě favorizují. Bude to pod pravidly undergroundu, což značí výhodu pro něj. Navíc budeme bojovat v jiných rukavicích. Bude to pro mě nezvyk, ale jsem bojovník a je mi jedno s kým a kde budu bojovat," vysvětluje neporažený belgický ranař.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Přesně po roce se do kulatého kolbiště vrací i zástupce veltrové divize Matúš Juráček, který na životní souboj s Alexem Lohorém trénoval i v populárním irském SBG gymu pod taktovkou uznávaného kouče Johna Kavanagha. „Je to největší výzva mé kariéry. Na druhou stranu se podívejme, kdo další ve veltru je. Nemá cenu si brát nějaké kluky, kteří jsou v žebříčku pode mnou," rozpovídal se navrátivší Juráček, který v Irsku dřel i po boku Davida Kozmy nebo Lucie Pudilové.

Dojde i k boxerskému duelu. Ten obstará česko-slovenská dvojice ve složení Václav Mikulášek a Gábor Boráros, což znovu značí bitvu velice známých jmen. Jejich předzápasový staredown navíc na sebe strhl velkou pozornost, prvně jmenovaný totiž zareagoval na výzvu některého z fanoušků v publiku a na jeho popud chtěl slovenského rivala políbit. Netradiční okamžik vzali oba zápasníci s úsměvem.

Předpoklad rychlého konce zápasu jednoznačně nabízí střet v polotěžké divizi mezi rozjetým Francouzem Jorickem Montagnacem a velezkušeným Danielem Škvorem. Zatímco prvně jmenovaný je zvyklý končit až po limitu, naopak český zápasník se v kleci moc dlouho nezdržuje. „Montagnac na mě působí jako bomber. Určitě to bude z jedné či druhé strany smrdět ukončením," myslí si všestranný zápasník Škvor.

Bude to smrdět ukončením, říká Daniel Škvor o zápasu s Montagnacem. Odměna? LyžováníVideo: Sport.cz

Po neúspěchu v populární show Dana White's Contender Series se na česko-slovenskou scénu vrací i vytáhlý bijec Matěj Peňáz, který se utká s téměř o dvacet centimetrů menším Brazilcem Joelem Dos Santosem. „Je to všehochuť. Hodně používá háky, tlačí dopředu a pak si jde pro takedowny. Myslím si, že podobnou taktiku bude mít i se mnou. Na to se připravuji," líčí motivovaný Peňáz.

Interesantní partie se očekává i od střetu Jana Malacha s Matoušem Kohoutem, zpět na vítěznou vlnu se bude pokoušet vrátit i nestárnoucí Jaroslav Pokorný. Vstříc dalšímu zářezu pro změnu směřuje Jakub Dohnal.

Turnaj Oktagon 38 startuje v pátek 30. prosince v 18:00 v pražské O2 areně. Sledovat jej můžete zakoupením PPV zde.

Reklama

Související témata: