Hlavní obsah

Bojovníkům do smíchu nebylo! Boj o každý gram svedl i Vémola. Jak si vedl?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojovníci mají naváženo, sobotnímu turnaji OKTAGON 34 na pražské Štvanici tak nic nebrání. Ani tentokráte se ale oficiální vážení neobešlo bez problémů. Stanovený váhový limit sice nesplnili tři zápasníci, to samé se ale nedalo říct o nejsledovanější dvojici Karlos Vémola a Aleksandar Ilič. Oba tituloví uchazeči s přehledem zvládli poslední krok, který je dělí od vzájemné bitvy, ve které půjde o pás polotěžké váhy.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola během vážení před turnajem Oktagon 34.

Článek
Fotogalerie

Nejkrásnější turnaj roku nezadržitelně klepe na dveře. Již v sobotu 23. července vypukne na pražské štvanici velkolepý galavečer Oktagon 34, jehož vrcholem bude titulový boj o pás polotěžké váhy mezi Karlosem Vémolou a Srbem Aleksandarem Iličem. Jak ale bývá zvykem, tak si zápasníci nejprve museli poradit se splněním stanoveného váhového limitu. Oficiální vážení, které se konalo v 09:00, ani tentokráte nezůstalo bez problémů.

Z celkových 24 bojovníků nenavážili tři z nich. Jako první si s limitem lehké váhy (70,8 kilogramů) nedokázal poradit český ranař Martin Pipek, který převážil o 400 gramů (71,2 kilogramů). Mnohem větší pozornost ale budil hlavní předzápas mezi Matoušem Kohoutem a Mateuszem Legierskim. Zatímco prvně jmenovaný převážil limit lehké váhy o 1,6 kilogramů, tak jeho sok ho ještě o 200 gramů překonal. Kompletní trojice za hodinu podstoupí druhý pokus. U souboje mezi Kohoutem a Legierskim je ale vysoce pravděpodobné, že se nakonec uskuteční v catchweight (domluvená váha).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

To bylo z hlediska problémů naprosto vše. Zbylým 21 bojovníkům spadl kámen ze srdce, na váze se totiž objevilo vysněné číslo. Zatímco se to některým povedlo na gram přesně a v jejich tváři byla znát náročnost shazování, byli tu ale i tací, kteří měli velký váhový prostor k dobru a již od příchodu na scénu věděli, že se budou o několik vteřinek později usmívat od ucha k uchu.

Výsledky oficiálního vážení turnaje OKTAGON 34Limit
Martin Pipek (71,2)* - Simeon Kapuya (70,6)70,8
Václav Holota (77,3) - Max Handanagič (77,4)77,6
Cornelia Holm (61,7) - Róza Gumienna (61,2)61,7
Filip Macek (61,6) - Mikael Silander (61,7)61,7
Michal Kotalík (83,8) - Ole Magnor (83,9)84,4
David Moon (na cestě) - Michal Konrád (65,7)66,3
Daniel Škvor (92,8) - Panagiotis Stroumpoulis (93,4)93,5
Jan Široký (70,7) - Tomáš Fiala (70,6)70,8
Dawid Kareta (66,3) - Roman Paulus (65,8)66,3
Máté Kertész (77,4) - Vladislav Kančev (77,4)77,6
Matouš Kohout (72,4)* - Mateusz Legierski (72,6)*70,8
Karlos Vémola (92,6) - Aleksandar Ilič (93)93
*podstoupí druhý pokus

Ukázkovým příkladem šla titulová dvojice. Jako první na scénu přišel ambiciózní Srb Aleksandar Ilič, který přesnou hodnotou 93 kilogramů splnil podmínku pro vstup do titulového boje. Poté si směrem ke svému rivalovi neodpustil pár slov. „Jeho zápasy jsou nudné, teď se díváte na nového krále," vzkázal Vémolovi, jenž k váze přišel ve slunečních brýlích. Po vysvlečení se postavil na váhový pultík, který ukázal 92,6 kilogramů. Následovalo tradiční pózování pro fotografy, ze kterého šla v Terminátorově obličeji vyčíst úleva.

„Zbývá jeden den a bude po všem. Říká spoustu sra*ek. Jediné, v čem má pravdu je to, že neuvidí třetí kolo. Není to šampion, nedočká se šampionských kol. Slibuji, že ho ukončím rychle," odpověděl sedmatřicetiletý Vémola.

Oficiálním vážením to ale nekončí. Bojovníci se v 17.30 představí na pražské Náplavce, kde bude probíhat veřejné vážení před stovkami natěšených fanoušků. Chybět nebudou ani staredowny, které mohou přidat na vyhrocenosti a sledovanosti zápasů.

Reklama

Související témata: