Hlavní obsah

Hořkost se ho drží, nyní touží po milionové záplatě. Člověku to změní život, uvědomuje si bývalý král

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni po čtyřech letech kralování na trůnu padl, nyní má o to větší motivaci znovu vystoupat na vrchol. Bývalý šampion veltrové divize David Kozma ale bude muset na nějakou dobu na titulové zápasy zapomenout, již příští měsíc totiž startuje milionový projekt Tipsport Gamechanger, kde bude v roli jednoho z největších favoritů na celkový triumf. „Vyhrát to, tak to člověku dokáže změnit život. Udělám všechno proto, abych ovládl celou pyramidu,“ hlásí sebevědomě karvinský rváč, který už zná soupeře pro osmifinálové boje v Ostravě.

Výhra v nové soutěži může Davidu Kozmovi změnit život. Touží po milionové záplatěVideo: Sport.cz

 
Článek

Mohl to být další dokonalý rok, na jeho konci však přišlo zaváhání, které Kozmu stálo nejen mistrovský pás, ale také čtyřletou nadvládu v organizaci Oktagon MMA. Růžový panter po dlouhé době padl, Brazilec Kaik Brito se s ním nemazlil a ukončil jej ve třetím kole. „Hořkost porážky mám v sobě pořád, nesnáším prohrávat. Ještě k tomu u mě doma. Udělám všechno proto, abych příště v Ostravě vyhrál a fanoušky nezklamal. Doufám, že to bude jiný Kozma. Hladovej a vítěznej," přeje si.

A jak bývá v bojových sportech zvykem, chybět nemohou ani různé zdravotní trable. Ty se promítají v téměř každé přípravě. „Není to úplně bez omezení, v každé přípravě jsou nějaké bolístky. Připravuji se, jak nejlépe to jde. Nějaká zranění byla, já ale budu připravenej," hlásí sebevědomě.

Právě po již zmíněném duelu s Britem nezažíval zrovna záviděníhodné období. Ještě několik týdnů poté pociťoval následky. „Hned po zápase jsem byl na CT. Bylo to všechno v pohodě, dokonce jsem neměl otřes mozku ani zlomený nos. Akorát se mi snad ještě tři týdny po zápase motala hlava, už to ale odeznělo," přibližuje svůj zdravotní stav.

Nyní přichází diametrálně odlišný průběh roku, Kozma totiž bude součástí velkolepého projektu Tipsport Gamechanger. „Nejvíc odlišné to asi bude v tom, že to budou tříkolové zápasy. Já jsem zvyklej soupeře lámat až v pozdějších kolech, museli jsme to podle toho upravit. Budu muset tlačit už od prvního kola. Bude to větší sprint a něco jiného, než na co jsem zvyklej," uvědomuje si.

Právě účast v milionové pyramidě, kde si vítěz přijde v přepočtu až na 7 milionů korun, mohla pro třicetiletého rodáka z Karviné znamenat odplatu za loňský rok. Brito se projektu ale nakonec nezúčastní. „Idealizoval jsem si takový scénář, že bych Brita porazil ve finále Gamechangeru. A potom v příštím roce mu ještě vzít opasek. To se ale nestane, i tak mu pás v příštím roce vezmu," plánuje Kozma.

Podal hrdinný výkon, ale přišel o titul. David Kozma padl s Kaikem BritemVideo: Sport.cz

Touha uspět je obrovská, patřičnou dávku motivaci pochopitelně dodává i vysoký finanční obnos. Na peníze si totiž přijde kompletní šestnáctka bojovníků. „Motivace jsou i ty peníze. Vyhrát to, tak to člověku dokáže změnit život," popisuje Kozma a v hlavě už má plán. „Peníze bych zainvestoval. Koupil bych si třeba nějaké byty v Karviné, z toho si bral nájmy a pronajímal to. Byl bych do konce života zajištěnej," doplnil.

Kozmu v osmifinále pyramidy, která vypukne turnajem 4. března v Ostravě, čeká polský tvrďák Lukasz Siwiec.

Reklama