Hlavní obsah

Město perníku přivítá OKTAGON! Kdo se stane šampionem bantamové váhy?

Pardubice

Naváženo! Domácí scéna se opět zahalí do bojových barev. Na programu je další vydání OKTAGONu, tentokrát s názvem Prime 4. Poprvé v historii se organizace podívá do města perníku, tedy do Pardubic. Znovu bude ve hře pás, který představí bantamová váha. Odvetu má pro změnu naplánovanou Lucie Pudilová, po třech letech se do klece vrací také Jaroslav Pokorný. Turnaj startuje v sobotu od 18:00.

Foto: Oktagon MMA

Filip Macek během vážení před turnajem OKTAGON Prime 4.

Článek
Fotogalerie

Zlatým hřebem celého turnaje bude souboj o pás šampiona bantamové váhy, o který si to rozdají Filip Macek a Jonas Magard. Prvně jmenovaný již jednou o tento pás bojoval, před dvěma lety ale neúspěšně. Nyní ho čeká další těžká zkouška v podobě dánského žraloka, který přijel do České republiky lovit. Specialisté na submise se postaví tváří v tvář, kdo z tohoto zápasu vzejde jako nový šampion?

Podruhé během jediného kalendářního roku bude k vidění zápas mezi Lucií Pudilovou a Martou Waliczekovou. První klání vyznělo lépe pro českou zápasnici, která zvítězila na body, avšak s tímto verdiktem se Polka do dnešního dne nesmířila. Waliczeková byla opačného názoru a ihned toužila po odvetě, která přijde v sobotu. Pudilová se navíc pokusí odčinit porážku z předchozího duelu, ve kterém překvapivě nestačila na Italku Talitu Bernardovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ostře sledovaný bude souboj ve střední váze. Tu bude reprezentovat rozjetý Zdeněk Polívka, kterého se pokusí zastavit polská síla v podobě Roberta Bryczeka. Prvně jmenovaný si naposledy připsal cenný skalp veterána UFC Erica Spicelyho a postupnými krůčky se dost možná přibližuje titulové šanci. Bryczek sice v posledních dvou duelech na česko-slovenské scéně prohrál, o to větší má chuť po další výhře. Pro Poláka se navíc jedná o premiéru ve střední váze, bude úspěšná?

Po třech letech se do klece vrací Jaroslav Jubox Pokorný, který naposledy zápasil v listopadu 2018 a od té doby měl zdravotní problémy. Na rozjezd ho nečeká nic jednoduchého. V kleci se proti němu představí Černohorec Miloš Janičić. Stále ještě čtyřiadvacetiletý zápasník má i přes svůj poměrně nízký věk bohaté zkušenosti. Za sebou má již šestnáct zápasů, během kterých prohrál pouze třikrát. Staredown navíc přinesl strkanici, kterou musel krotit až jeden z promotérů.

K vidění bude i několik zápasů, které obstarají zahraniční zápasníci. Jedním z nich je souboj v polotěžké váze mezi Rafaelem Xavierem a Danielem Toledou. Prvně jmenovaný se na tuzemské scéně již dvakrát představil a pokaždé se jednalo o rychlá vítězství. Pro Španěla se bude jednat o premiéru v OKTAGONu, přesto si do klece půjde pro výhru. Toledo hned jedenáct ze svých dvanácti zápasů ukončil před limitem.

Prelims kartu pro změnu uzavře pikantní česko-slovenský souboj, který se měl konat již na OKTAGONU 27. Tehdy ale František Fodor neudělal váhu a jeho zápas s Matoušem Kohoutem tak musel být odložen. Prvně jmenovaný má na kontě tři výhry v řadě a sérii se pokusí natáhnout. Šňůru ale bude chtít přeseknout právě Kohout, který bude navíc usilovat o kladnou zápasovou bilanci.

Divákům se představí i oblíbený Jakub Bahník, který bude čelit anglickému tvrďákovi Ashleighu Grimshawovi. Na předchozí výhru se pokusí navázat také Václav Holota, který vyzve Španěla Christiana Valenciu. Ke slovu se přihlásí i Pavol Langer, jehož tvrdost vyzkouší Jorick Montagnac. Další ryze zahraniční zápas obstarají Olga Rubinová a Priscila De Souzaová.

Do hry se měl dostat také keltský Němec Christian Jungwirth. Jeho soupeř Denis Farkaš byl však pozitivně testován na covid a momentálně se za něj shání náhrada.

Sobotní turnaj OKTAGON Prime 4 začíná v 18:00. Celý večer lze sledovat prostřednictvím placeného přenosu na webu oktagon.tv.

Reklama

Související témata: